Ion Caramitru a murit. Mesajul sfâșietor a lui Florin Zamfirescu: Nu pot decât să îmi exprim un regret enorm

Florin Zamfirescu a fost primul care a avut o primă reacție după ce moartea marelui actor Ion Caramitru a fost anunțată.

05 sept. 2021, 19:31
Ion Caramitru a murit. Mesajul sfâșietor a lui Florin Zamfirescu: Nu pot decât să îmi exprim un regret enorm

Ion Caramitru a murit.  Actorul a mărturisit că era pe cale să îl viziteze pe colegul său la spital, însă din păcate a fost prea târziu.

Mesajul sfâșietor a lui Florin Zamfirescu după ce Ion Caramitru a murit

„Ştiam că e bolnav, ştiam că e în spital. Mă şi gândeam să îi fac o vizită, dar m-am jenat, am spus că nu e cazul, însă păstram o relaţie cu nişte persoane care lucrau în spital şi care mi-au spus că e destul de grav. Este o pierdere foarte mare. Caramitru a fost un personaj disputat, ba că una, ba că alta, eu îmi permit să spun că era un actor, un mare animator, a fost un mare director. Îl ştiu de când a terminat facultatea, îi ştiu rolurile, îi ştiu performanţele şi nu pot decât să îmi exprim un regret enorm că la 79 de ani a plecat. Până a căzut la pat nu arăta că se va sfârşi, dar uite că aşa e firul vieţii”, a povestit Florin Zamfirescu în direct la România TV.

Marele actor Ion Caramitru a murit, duminică, la vârsta de 79 de ani. El era internat în spital de mai multe săptămâni. Spitalul Elias a confirmat pentru România TV decesul.

Ion Caramitru se afla în spital, luptându-se, se pare, cu un stafilococ foarte rezistent şi în faţa antibioticelor. Artistul a fost internat de mai bine de trei săptămâni.

Preşedinte al UNITER şi deopotrivă manager general al Teatrului Naţional din Bucureşti, Ion Caramitru a fost afectat, după toate informaţiile, de o infecţie în sânge, care i-a dat peste cap toate planurile de vacanţă. Familia sa a refuzat contant să ofere amănunte.

Citește și: Ion Caramitru, pe patul de spital. Anunț oficial: „Nu vreau să cred că suntem năpăstuiţi de soartă”
 

Ion Caramitru a fost actor de teatru și film, regizor și politician român. Din anul 1990 a fost președinte al UNITER din 1990, iar din 2005 a ocupat funcția de director al Teatrului Național din București. A fost ministru al Culturii între 1996 și 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea.

Citește și: Ion Caramitru a murit la 79 de ani. Actorul era internat în spital de mai multe săptămâni