A MURIT omul care a marcat sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial: Imaginea cu care a intrat în istorie!

Un barbat care pretindea ca era marinarul care saruta pasional o infirmiera, intr-o fotografie alb-negru devenita celebra, realizata in Time Square din New York, ce marca incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a murit la varsta de 86 de ani.

15 mart. 2014, 11:31
A MURIT omul care a marcat sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial: Imaginea cu care a intrat în istorie!

Glenn Edward McDuffie a sustinut multi ani ca era marinarul care apare in fotografia legendara aparuta pe coperta revistei People. El a murit in aceasta luna, a anuntat, vineri, publicatia Houston Chronicle.

Vreme de multe decenii, multi barbati au pretins ca erau marinarul din acea fotografie realizata de Alfred Eisenstaedt. In 2007, reprezentantii grupului Time, proprietarul revistei Life, au anuntat ca acel barbat era cel mai probabil Glenn McDuffie, bazandu-si afirmatia pe o analiza realizata de un expert in medicina legala angajat de politia americana, scrie Cancan.

Glenn McDuffie a declarat pentru Houston Chronicle in 2007 ca nu a vorbit deloc cu acea infirmiera inainte sa o sarute, in cadrul serbarilor de strada care marcau incheierea razboiului si capitularea Japoniei in august 1945. Pe atunci, el avea varsta de 18 ani.

„Cand am iesit de la metrou, o doamna mi-a spus ca razboiul s-a incheiat si am iesit pe strada, strigand de bucurie. Am vazut-o pe infirmiera, ea imi zambea si am strans-o in brate imediat”, a spus el.