A murit părintele mindfulness. Influentul călugăr budist, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, e plâns de lumea întreagă

E doliu în Vietnam, după ce Thich Nhat Hanh, un influent călugăr budist şi considerat părintele mindfulness, a murit la 95 de ani.

22 ian. 2022, 08:46
A murit părintele mindfulness. Influentul călugăr budist, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, e plâns de lumea întreagă
foto: Twitter

A murit părintele mindfulness. Decesul a fost anunţat de organizaţia sa, Plum Village, care a precizat că Thich Nhat Hanh a „murit în pace”, la Tu Hieu din Hue din Vietnam, transmite agenţia Reuters, citată de News.ro.

Activist pentru pace, Thich Nhat Hanh era un autor prolific, fiind adesea menţionat „părintele mindfulness”.

Organizaţia sa a cerut adepţilor mindfulness să-l păstreze pe Thich Nhat Hanh „în suflet şi inimă”.

 

A murit părintele mindfulness. Thich Nhat Hanh s-a opus războiului din Vietnam

Thich Nhat Hanh a fost exilat din Vietnam în anii 1960, după ce s-a opus războiului. În timpul apogeului războiului din Vietnam s-a întâlnit cu Martin Luther King, convingându-l pe liderul drepturilor civile să vorbească împotriva conflictului, notează sursa citată.

Ulterior, Martin Luther King l-a nominalizat pe Thich Nhat Hanh pentru Premiul Nobel pentru Pace. Cel considerat „părintele mindfulness” a fost descris drept „un apostol al păcii şi al nonviolenţei”.

Călugărul budist a petrecut zeci de ani în Franţa, după ce a fost exilat. Thich Nhat Hanh a continuat să înfiinţeze mănăstiri şi centre de meditaţie în întreaga lume, cunoscute sub numele de Village Plum.

Citeşte şi: Simona Halep, victorie la Australian Open. A spulberat-o pe Danka Kovinici în două seturi fulger. Cu cine va juca în optimi VIDEO

A murit părintele mindfulness. Înmormântarea lui Thich Nhat Hanh va dura cinci zile

„Părintele mindfulness” a scris peste 100 de cărţi care au fost traduse în peste 40 de limbi. Ultima sa carte a fost publicată în octombrie 2021.

Influentul călugăr budist a efectuat regulat turnee în Europa şi SUA, vorbind despre practica mindfulness.

Mişcarea sa a fost, însă, împiedicată de Guvernul comunist din Vietnam în 2009, când centrul său zen din Lam Dong a fost forţat să se închidă. În 2018, s-a întors în Vietnam şi i s-a permis de către autorităţi să-şi petreacă ultimele zile la templul Tu Hieu.

Înmormântarea sa începe sâmbătă la Hue şi va dura cinci zile.

Citeşte şi:Ce elevi vor face cursuri online săptămâna viitoare. Ministerul Educaţiei şi cel al Sănătăţii anunţă situaţia COVID din şcoli