A murit președintele Tanzaniei, unul dintre cei mai mari constestatari ai coronavirusului. Susţinea că a eradicat boala prin trei zile de rugăciune naţională

Preşedintele Tanzaniei John Magufuli, în vârstă de 61 de ani, a încetat din viaţă. Anunţul a fost făcut miercuri, la televiziunea de stat, de către vicepreşedintele Samia Sulhu Hassan.

17 mart. 2021, 23:50
A murit președintele Tanzaniei, unul dintre cei mai mari constestatari ai coronavirusului. Susţinea că a eradicat boala prin trei zile de rugăciune naţională

Președintele Tanzaniei a decedat din cauza unor complicaţii cardiace, la un spital din Dar es Salaam. John Magufuli nu a mai fost văzut în public de peste două săptămâni şi au circulat zvonurl legate de starea sa precară de sănătate.

Politicienii din opoziţie anunţau la începutul acestei săptămâni că el s-ar fi îmbolnăvit de COVID-19, dar această informaţie nu a fost confirmată. Vicepreşedintele Samia Sulhu Hassan a anunţat că vor fi 14 zile de doliu naţional, iar drapelele vor fi coborâte în bernă, potrivit The New York Times.

Citeşte şi Decizie incredibilă luată de o familie din Iași! S-au mutat în Tanzania din cauza restricțiilor COVID

John Magufuli a devenit faimos când a trimis la testare pentru Covid cinci probe fără etichetă – de capră, ulei de motor, papaya, prepeliță și jackfruit – iar când patru s-au întors pozitive și unul „neconcludent”, a interzis trusele de testare și a cerut o investigație cu privire la originea și fabricarea lor. Ulterior, el a pus la îndoială și siguranța și eficacitatea vaccinurilor anti-covid și nu a permis utilizarea lor în Tanzania.

Președintele Tanzaniei nu este primul şef de stat care moare în pandemie. Anul trecut, preşedintele statului Burundi a murit de COVID-19, după ce anterior afirmase că „Dumnezeu a curățat coronavirusul de pe cerul din Burundi”.

Citeşte şi Ţara care interzice purtarea măştilor după ce kiturile de teste au dat rezultate pozitive la o capră şi un fruct pawpaw