Ţara care interzice purtarea măştilor după ce kiturile de teste au dat rezultate pozitive la o capră şi un fruct pawpaw

Preşedintele Tanzaniei a decis interzicerea purtării măştilor de protcţie împotriva Covid 19 pe motiv că provoacă anxietate.

28 mai 2020, 09:26
Ţara care interzice purtarea măştilor după ce kiturile de teste au dat rezultate pozitive la o capră şi un fruct pawpaw

Președintele Republicii Tanzania, John Pombe Magufuli, a interzis folosirea măștilor de față de către tanzanieni, întrucât utilizarea a provocat frică și panică t, ceea ce a dus la părbuşiea afacerilor. El a decis în plus reluarea transportului public şi redeschiderea şcolilor, dar le-a cerut supuşilor să se spele pe mâini în continuare. Bisericile nu au fost închise pentru că preşedintele Magufuli  a declarat că „coronavirusul nu poate supraviețui în biserici!”

 

Kiturile de teste pentru coronavirus folosite în Tanzania dau rezultate eronate, a afirmat recent preşedintele John Magufuli, el precizând că au avut rezultat pozitiv eşantioane de la o capră şi de la un fruct pawpaw. 

Magufuli, al cărui guvern a atras critici pentru că nu oferă informaţii cu privire la pandemie şi care le-a cerut cetăţenilor să se roage pentru dispariţia coronavirusului, a spus că respectivele kituri au “erori tehnice”.

Kiturile de teste au fost importate de Tanzania, a afirmat Magufuli, la un eveniment la Chato, potrivit News.ro.

Preşedintele a explicat că a instruit forţele de securitate să verifice calitatea kiturilor. Acestea au luat aleatoriu eşantioane non-umane, inclusiv de la un fruct pawpaw, de la o capră şi o oaie, şi le-au trimis la laborator cu etichete cu nume şi vârste de oameni. Tehnicienii de la laboratorul din Tanzania nu au ştiut originea eşantioanelor.