A murit primul bărbat din lume vaccinat împotriva coronavirusului. William Shakespeare avea 81 de ani

Primul bărbat din lume vaccinat împotriva covid-19, cu vaccinul Pfizer-BioNTech, la 8 decembrie, William Shakespeare, a murit, la vârsta de 81 de ani, la Spitalul Universitar Coventry and Warwickshire.

25 mai 2021, 19:05
A murit primul bărbat din lume vaccinat împotriva coronavirusului. William Shakespeare avea 81 de ani

Imaginea lui William Shakespeare a făcut, în decembrie, înconjurul lumii, spre bucuria pensionarului şi a familiei acestuia. La vremea respectivă s-a speculat mult pe tema numelui său şi al faptului că ar fi originar din Warwickshire, însă potrivit unor prieteni ai acestuia, pensionarul era originar din Coventry.

Potrivit BBC, Bill a murit joi, în urma unei boli, la spitalul în care a fost vaccinat împotriva covid-19. El a fost vaccinat în timpul unei internări la unitatea destinată pacienţilor fragili. ”Trebuie să spun că personalul acestui spital este minunat”, declara el atunci.

Moartea sa este deplânsă nu doar de familia sa, ci şi de persoane care au aflat vestea marţi.

Citeşte şi William Shakespeare, al doilea britanic vaccinat anti-Covid. Este „pacientul 2B or not 2B”

Pensionarul era ”o figură foarte iubită” în Partidul Laburist din Coventry, potrivit unui consilier de cartier, Jayne Innes. El a lucrat la Rolls Royce şi a fost directorul Şcolii Primare Allesley şi Şcolii Coundon Court. În urma sa rămân soţia sa, Joy, doi fii, dintre care unul poartă numele William, dar căruia i se spune Will, şi nepoţi.

Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani, a devenit prima persoană din lume care a primit vaccinul dezvoltat de renumitele companii farmaceutice. Aceasta a fost vaccinat cu o săptămână înainte să împlinească 91 de ani, spunând că acesta este ”cel mai frumos cadou de ziua ei pe care și-l putea dori”. „Deci, dacă doamna Keenan a fost pacientă 1A, domnul Shakespeare a fost „pacientul 2B sau nu 2B”?, a scris BBC, cu referire la celebra retorică hamletiană „To be or not to be”.