Doliu în politică! A murit primul preşedinte. Vestea a făcut înconjurul Pământului

Abolhassan Banisadr, primul preşedinte al Republicii Islamice Iran, a murit, sâmbătă, la Paris. Refugiat politic în Franţa, fostul lider s-a stins la vârsta de 88 de ani.

09 oct. 2021, 15:07
Doliu în politică! A murit primul preşedinte. Vestea a făcut înconjurul Pământului

A murit primul preşedinte al Iranului. Vestea tragică a fost anunţată de o sursă din anturajul lui Abolhassan Banisadr, fostul şef al statului iranian.

„După o lungă suferinţă, Abolhassan Banisadr a murit sâmbătă la spitalul Pitié-Salpêtrière”, a anunţat agenţia Irna, citată de News.ro.

Citeşte şi: Detalii neştiute despre asasinarea „părintelui bombei iraniene”. Arma cântărea 1.000 kg, iar lunetistul se afla la 1.600 km distanţă

A murit primul preşedinte al Iranului. Abolhassan Banisadr beneficia de protecţia Franţei

Refugiat politic în Franţa din 1981, Banisadr a fost preşedintele Iranului începând din ianuarie 1980, el fiind destituit după doar 17 luni.

Abolhassan a beneficiat de protecţia constantă a poliţiei în Franţa, unde din mai 1984 a locuit în Versailles, iar apoi în Auvers-sur-Oise şi în Cachan.

Citeşte şi: Donald Trump a fost pe punctul să pornească un război cu Iranul. Fostul preşedinte voia să blocheze astfel validarea lui Joe Biden la Casa Albă