A murit Romulus Budura, fostul ambasador al României în China. A fost unul dintre cei mai mari sinologi ai ţării noastre

Romulus Ioan Budura, fost ambasador al României în China, şi vicepreședinte al Asociației Ambasadorilor și Diplomaților de Carieră din România, a încetat din viaţă.

25 iul. 2021, 19:22
A murit Romulus Budura, fostul ambasador al României în China. A fost unul dintre cei mai mari sinologi ai ţării noastre

Romulus Ioan Budura a murit la vârsta de 90 de ani. El a fost ambasador al României la Beijig şi un sinolog care a studiat limba și cultura chineză încă din anii ’50. De altfel, redacţia în limba română de la Radio China Internaţional i-a adus un omagiu marelui diplomat.

„China Media Group (CMG) este alături de familia Budura, marea familie de sinologi și de prieteni ai Chinei, la momentul trecerii în neființă a Excelenței Sale Ambasador Romulus Ioan Budura (1931-2021).

Prieten al poporului chinez, Romulus Ioan Budura va rămâne pentru totdeauna unul dintre fondatorii prieteniei China – România, una dintre personalitățile care au adus o contribuție uriașă la dezvoltarea prieteniei și cooperărilor bilaterale, dedicație care a fost transmisă în cadrul familiei, de la o generație, la alta, dar și în lumea diplomatică, atât de specială și complicată.

Citeşte şi A murit George Ciamba, ambasadorul României în Grecia și fost ministru al Afacerilor Europene

Din îndepărtata Republica Populară Chineză, împreună cu toți prietenii chinezi, vă suntem alături în aceste momente.

Condoleanțe și compasiune familiei”, se arată în mesajul Radio China Internaţional.

Citeşte şi Ambasadorul Ucrainei în Thailanda, găsit mort în camera sa de hotel pe o insulă balneară

De asemenea, realizatorul tv Monica Ghiurco i-a adus un omagiu. „Este o mare pierdere pentru diplomația românească. Excelența Sa a fost una dintre cele mai complexe personalități pe care am avut onoarea să le cunosc și să le intervievez. A fost un mare român”, a scris aceasta.