A murit Ruxandra Garofeanu. Fosta prezentatoare TVR avea 76 de ani

A murit Ruxandra Garofeanu. Criticul de artă, realizatorul de emisiuni de radio şi televiziune, dar şi preşedinta fundaţiei Artsociety, s-a stins din viaţă la vârsta de 76 de ani. Anunţul a fost făcut pe reţelele de socializare de către directorul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Virgil Niţulescu.

18 ian. 2021, 10:36
A murit Ruxandra Garofeanu. Fosta prezentatoare TVR avea 76 de ani
Ruxandra Garofeanu a murit la 76 de ani.

A murit Ruxandra Garofeanu. „Dumnezeu s-o odihnească pe Ruxandra Garofeanu! S-a prăpădit azi noapte, după o suferinţă foarte grea, de multe luni de zile. Şi mai devreme, Ruxandra alesese să ignore boala.

Cochetă, cum a fost, întotdeauna, pur şi simplu, nu dorea să lase gândurile negre să îi acapareze existenţa. Veşnic curioasă, era o encicopedie a artei contemporane româneşti şi o autoritate recunoscută pentru piaţa de artă. Ne va lipsi”, a scris Virgil Niţulescu pe pagina sa de Facebook.

Dumnezeu s-o odihnească pe Ruxandra Garofeanu!
S-a prăpădit azi noapte, după o suferință foarte grea, de multe luni de…

Publicată de Virgil Ştefan Niţulescu pe Duminică, 17 ianuarie 2021

A murit Ruxandra Garofeanu

După încheierea studiilor la Institutul „Nicolae Grigorescu”, secţia Istoria şi Teoria Artei, licenţiată în artă modernă şi contemporană românească, Ruxandra Garofeanu a realizat, în perioada 1966 – 2004, emisiuni la Radio România şi la Televiziunea Română.

Citeşte şi: Doliu în televiziune. A murit subit un îndrăgit prezentator român

A fost membru în Consiliul de Administraţie al TVR, dar şi consilier cultural al primarului sectorului 2 al Capitalei, curator de expoziţii şi director al galeriei de artă Artmark. În 2011, a primit premiul „Margareta Sterian” pentru creaţie muzeografică şi plastică, pentru numeroasele expoziţii realizate în Sectorul 2.