A murit Sheldon Adelson, magnatul cazinourilor din Las Vegas. Avea 87 de ani

A murit Sheldon Adelson, magnatul cazinourilor din Las Vegas. Fondatorul grupului Las Vegas Sands s-a stins din viaţă în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 87 de ani, în urma unui cancer, a anunţat compania sa într-un comunicat, relatează AFP şi Reuters.

12 ian. 2021, 19:47
A murit Sheldon Adelson, magnatul cazinourilor din Las Vegas. Avea 87 de ani
A murit Sheldon Adelson, magnatul cazinourilor din Las Vegas

A murit Sheldon Adelson, magnatul cazinourilor din Las Vegas. Principal finanţator al Partidului Republican, Sheldon a fost un susţinător ferm al preşedintelui Donald Trump şi al premierului israelian Benjamin Netanyahu, scrie Agerpres.

Compania sa a amintit în comunicat partea vizionară a lui Adelson care, în industria turismului, este considerat arhitectul complexurilor hoteliere integrate.

Citeşte şi: 100.000 de dolari pe noapte în Las Vegas! Cum arată cea mai scumpă cameră de hotel din lume

În Las Vegas, Macao şi Singapore, viziunea domnului Adelson pentru complexurile integrate a transformat sectorul, a schimbat traiectoria companiei pe care el a fondat-o şi a reinventat turismul în fiecare dintre aceste pieţe”, a declarat Las Vegas Sands în comunicat. „Impactul său asupra industriei va fi veşnic„, se mai spune în text.

A murit Sheldon Adelson, magnatul cazinourilor din Las Vegas

Magnatul cazinourilor, al cărui grup deţine două complexuri hoteliere de lux în Las Vegas – The Venetian şi The Palazzo – şi cazinouri în Macao şi Singapore, şi-a exprimat deschis susţinerea pentru preşedintele republican Donald Trump.

În Israel, Benjamin Netanyahu a beneficiat de pe urma generozităţii sale prin intermediul cotidianului gratuit Israel Hayom pe care Adelson l-a înfiinţat în 2007 şi care este astăzi unul dintre cele mai citite din Israel.

Citeşte şi: FIRICEL din LAS VEGAS, lovitură de jumătate de milion de euro! Cum s-a ales cu BANII

Sheldon Adelson fi înmormântat în Israel, se precizează în comunicat. O ceremonie comemorativă ar urma să aibă loc în Las Vegas „la o dată ulterioară”, a precizat grupul Sands.