A murit şi al doilea bărbat incendiat de fiul de medic

Deznodământ tragic în cazul oamenilor străzii incendiaţi la Galaţi. Şi cel de-al doilea bărbat a murit, joi, în spital.

24 nov. 2016, 13:47
A murit şi al doilea bărbat incendiat de fiul de medic

Al doilea om al străzii incendiat la Galați a murit la spital. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, era internat la spitalul județean Galați de mai mult de o lună. Medicii spun că avea arsuri mai bine de 20 la sută din suprafața corpului și s-a stins astăzi din cauza complicațiilor.

,,A decedat în ciuda tuturor eforturilor făcute de echipa medicală care l-a îngrijit. Vorbim, din păcate, de un pacient cu multe comorbidități cu un status imun precar. Se pare că asocia o serie de comorbidități strict legate de condiția socială pe care o avea, de statul pe străzi. Vorbim de niște arsuri care s-au suprapus pe o imunitate proasta și chiar cu un tratament adecvat nu va duce la un răspuns așteptat, din cauza bolilor asociate”, a precizat dr. Lucica Grigorică, Spitalul de Urgenta Galați, potrivit libertatea.ro.

Cealaltă victimă a piromanului a murit pe 29 octombrie, la doar patru zile după ce a fost transferat în Capitală. Bărbatul era internat la Spitalul Floreasca, unde a fost adus cu arsuri grave.

Doi bărbați din Galați, de 49 și 59 ani, au fost stropiți în octombrie, la adăpostul întunericului, cu benzină și incendiați de către o persoană necunoscută. Potrivit martorilor, o persoană necunoscută i-a stropit cu benzină pe cei doi în timp ce dormeau și apoi le-a dat foc. Flăcările și strigătele de durere i-au trezit pe locatari care au sunat la 112.

„Una dintre victime, de 49 ani, avea arsuri profunde pe 75% din corp, în timp ce cealaltă victimă, un bărbat de 59 ani, avea arsuri pe picioare și mâna dreaptă”, a declarat directorul Serviciului Județean de Ambulanță Galați, Mihai Polinschi.

Dornic de răzbunare, Ștefan Alexandru, în vârstă de 49 de ani, i-a văzut pe doi oameni ai străzii care dormeau acoperiți cu mai multe cartoane. El a aprins mai multe pagini dintr-un ziar cu o brichetă, fiind deplin conştient, şi le-a aruncat pe adăpostul victimelor. Pentru fapta sa, bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile.

Citeşte şi TRAGEDIE în Galaţi. Doi oameni ai străzii au fost incendiaţi VIDEO