Fostul ministru de Externe Ştefan Andrei a decedat

Ştefan Andrei, unul dintre cei mai mari demnitari ai lui Nicolae Ceauşescu, a murit, informează România TV. Acesta a fost ministru de Externe în perioada regimului comunist. Ştefan Andrei a fost un apropiat al lui Nicolae Ceauşescu, dar a avut relaţii foarte proaste cu soţia acestuia. Ştefan Andrei a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu actriţa Violeta Andrei, cu care a fost căsătorit peste jumătate de secol.

01 sept. 2014, 06:51
Fostul ministru de Externe Ştefan Andrei a decedat

Ştefan Andrei a fost unul dintre cei mai importanţi politicieni comunişti. Nomenclaturist „croit” dintr-un material ceva mai fin decât alţi colegi, cu o cultură generală vastă, a fost figura perfectă pentru Ministerul de Externe ceauşist. Nu a avut însă niciodată o relaţie bună cu Elena Ceauşescu.

Ea merge pe izolarea României, eu mergeam pe deschidere. A doua chestiune este că ea ştia că eu nu împărtăşeam problemele legate de cultul personalităţii cu Ceauşescu. A treia chestiune e că între noi era o antiteză pentru că ea nu suporta căsătoria mea cu soţia mea care era artistă„, spunea Ştefan Andrei.

A rămas fără funcţia de ministru de Externe în 1985. L-a detronat Elena Ceauşescu pentru popularitatea sa în străinătate şi a fost numit apoi în funcţia de preşedinte al Consiliului Central de Control Muncitoresc al Activităţii Economice şi Sociale. Ştefan Andrei îşi amintea cu groază cum a fost lăsată „Leana” în fruntea ţării, în ultimele zile înainte de Revoluţie.

Citeşte şi Teorie INCREDIBILĂ despre moartea lui Ceauşescu: Blestemul comorii

A fost o altă mare gafă, a plecat în Iran şi o lasă la comandă pe ea. Păi din moment ce o laşi pe ea, care ştii că e mincinoasă, nu se pricepe organizatoric, e bună de bârfe, de băgat surcele în foc, dar nu e bună să conducă…ea a rămas la conducere„, a spus demnitarul.

Ştefan Andrei a trăit vreme de jumătate de veac alături de actriţa Violeta Andrei, cu care s-a căsătorit când erau amândoi foarte tineri.

M-a condus până acasă şi atunci m-a sărutat. Am acceptat să mă sărute. Şi atunci am început să ne plimbăm prin parc, intrând chiar în chioşcul în care m-a cerut de nevastă. Şi eu i-am spus: „Nu, eu nu mă mărit, eu vreau să-mi trăiesc viaţa”. „Ce înseamnă la tine să-ţi trăieşti viaţa?” „Eu vreau să dansez”. Zice: „Poţi să dansezi cu mine”. „Dar tu nu ştii să dansezi.” Şi el zice: „Dar o să învăţ”. „Bine, atunci ne căsătorim.” Şi aşa a fost o cerere în căsătorie uluitoare, caraghioasă„, a spus Violeta Andrei.

Citeşte şi Mărturii CUTREMURĂTOARE despre EXECUŢIA Ceauşeştilor. Pilotul dictatorului vorbeşte despre 22 decembrie 1989