Teorie INCREDIBILĂ despre moartea lui Ceauşescu: Blestemul comorii

Nicolae Ceauşescu infiintase “Cabinetul Negru”, unde se studiau documente stravechi, legate de tezaure. De aici se pare că ar fi putut veni necazurile dictatorului. 

RomaniaTV.net
19 aug. 2014, 15:20
Teorie INCREDIBILĂ despre moartea lui Ceauşescu: Blestemul comorii

Una din cele mai noi teorii cu privire la moartea lui Nicolae Ceausescu se refera la pasiunea acestuia pentru studiul documentelor vechi legate de viata domnitorului valah Constantin Brancoveanu. “Se uita mai ales pe insemnarile lui Anton Maria del Chiaro, fostul secretar personal al lui Brancoveanu, care descrie viata si moartea stapanului sau”, spune cineastul Pantelie Tutuleasa.

Cel care a facut aceste afirmatii a fost operatorul de film al familiei Ceausescu. Ceausescu nu studia aceste documente dintr-o brusca sete de cunoastere, deoarece interesul era mult mai profund.

Goana dupa comoara

“Il interesau comorile ingropate in Romania, chiar infiintase un departament secret care se ocupa de acest lucru. Iar despre Constantin Brancoveanu se spunea ca daduse peste o comoara imensa…”, subliniaza Tutuleasa, potrivit efemeride.ro.

Citeşte şi Menajera dictatorilor, amănunte picante despre Elena şi Nicolae Ceauşescu

“Din acest punct de vedere se asemana cu Brancoveanu, deoarece acesta infiintase o cancelarie secreta, unde se studiau documente stravechi, pentru a fi localizate comori”. In 1632, cand Matei Brancoveanu a fost numit domn sub numele de Basarab, s-a zvonit ca acesta descoperise o comoara. In 1688, Constantin Brancoveanu si-a cumparat, cu 600.000 de taleri, domnia “pe viata”. “Altan Bei”, cum il numeau turcii, infiintase “Cabinetul Negru”, unde se studiau documente stravechi, legate de tezaure. In 1714, voievodul, fiii sai si ginerele au fost decapitati din ordinul sultanului turc, care voia cu ardoare comoara.

Citeşte şi Sondaj INSCOP: Nicolae Ceauşescu, considerat cel mai potrivit preşedinte al României

“Se banuia ca sub Asezamintele Brancovenesti s-ar afla tuneluri secrete care ar putea duce la legendara comoara, si ca de aceea Ceausescu ar fi hotarat demolarea acestor cladiri”, mai spune cineastul. In volumul “Un Bucuresti mai putin cunoscut”, autorul, Silviu Dragomir, noteaza ca dictatorul a solicitat sa fie instiintat cand se va ajunge la subsoluri. Tutuleasa spune ca “a petrecut multe ore pe santier, dar nu a dat de nimic. Sau poate nu stim noi…”. “Nu este foarte exagerat daca spunem ca Ceausescu avea in comun cu Brancoveanu …serviciile secrete! Serviciile nu au fost inventate de comunisti, iar domnitorul valah a beneficiat de cele mai bune. Si devotate. Pana la un punct, la fel ca la Ceausescu!”, subliniaza Pantelie Tutuleasa.

Citeşte şi Dosarele Securităţii: Nicolae Ceauşescu, prins în ipostaze intime cu Elena într-o casă conspirativă

Blestemul Saftei Brancoveanu

Moartea violenta a sotilor Nicolae si Elena Ceausescu a nascut multe legende urbane. Una spune ca executia acestora s-ar datora unui blestem al Saftei Brancoveanu, fiica Marelui Ban Tudorache Bals si sotia Banului Grigore Basarab Brancoveanu. Safta Brancoveanu a semnat, pe 28 august 1835, un contract de construire a unui spital langa Biserica Brancoveneasca din Bucuresti, iar pe 14 octombrie 1838, Spitalul Brancovenesc a fost deschis bolnavilor. Pentru a marca ctitoria, Safta a comandat o constructie in marmura, pe care a montat-o pe frontispiciul bisericii si se spune, printre altele, ca semnul continea si un blestem la adresa celui ce ar indrazni sa se atinga de constructie.

In 1984 insa, din ordinul lui Ceausescu, spitalul a fost demolat, din acesta ramanand doar piatra cu blestemul.Inscriptia contine la final, potrivit muzeografilor, un blestem care cere Divinitatii ca acela care se va atinge de ctitorie sa fie omorat de cei din neamul sau intr-o zi de sarbatoare. Coincidenta stranie: in 1989, Ceausescu a fost impuscat chiar de Craciun.

MISTERELE Revoluţiei. Morţile SUSPECTE ale oamenilor CHEIE ai evenimentelor din 1989 VIDEO