A murit strivit între două autobuze. Şoferul nu a tras frâna de mână şi nici nu a scos autobuzul din viteză

Un şofer a murit strivit de două autobuze. El a vrut să îşi ajute un coleg, dar a uitat să asigure autobuzul pe care îl conducea. Conducătorul auto avea 56 de ani.

01 mai 2023, 14:40
A murit strivit între două autobuze. Şoferul nu a tras frâna de mână şi nici nu a scos autobuzul din viteză

Tragedia a avut loc în această dimineaţă, la societatea de transport public din Buzău.

„S-a întâmplat puțin înainte de cinci dimineața. Ion Șerban trebuia să plece în cursă spre Tisău. În timp ce rula spre ieșire a văzut un coleg care punea antigel. A oprit autobuzul la un metru-doi în spatele celuilalt autobuz, pentru a-și ajuta colegul. Din păcate, nu a scos autobuzul VDL din viteză și nici n-a tras frâna de mână. După ce a coborât, autobuzul său s-a pus în mișcare și l-a strivit între cele două autovehicule. Celălalt șofer, când a văzut asta, s-a suit repede în autobuz, a tras frâna de mână și a scos autobuzul din drive pe neutru, căci avea cutie automată”, a explicat Gică Toader, director Trans Bus, citat de  buzoienii.ro

Citeşte şi Ziua Muncii 2023. Traficul oprit pe o porțiune din Autostrada Soarelui de 1 Mai din cauza aglomerației. Care sunt rutele ocolitoare

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că, în dimineaţa acestei zile, unul dintre şoferii TRANS BUS a fost implicat într-un accident mortal, produs în incinta societăţii. Echipa medicală s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, preluând victima în stare conştientă, însă aceasta a decedat la spital. Vă vom putea furniza mai multe detalii după ce organele de cercetare vor stabili condiţiile în care s-a produs accidentul. Regretăm cele întâmplate şi transmitem condoleanţe familiei persoanei decedate”, a transmis conducerea TRANS-BUS S.A.

Citeşte şi Două tramvaie s-au ciocnit în București, de 1 Mai. „Ambele vagoane rămân imobilizate până la efectuarea constatării”

În această cauză, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă. Simultan,  se efectuează cercetări şi de către Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru accident de muncă.