Două tramvaie s-au ciocnit în București, de 1 Mai. „Ambele vagoane rămân imobilizate până la efectuarea constatării”

Două tramvaie s-au tamponat față-spate, lui, în incinta depoului Militari, pe linia 25, informează STB.

01 mai 2023, 12:52
Două tramvaie s-au ciocnit în București, de 1 Mai. „Ambele vagoane rămân imobilizate până la efectuarea constatării”

Incidentul s-a petrecut la ora 04:40, in incinta depoului Militari, la ieșire, potrivit STB, a anunțat Mediafax.

Vagonul 3825, linia 25, a lovit cu fața în spate vagonul 3832, linia 25.

STB transmite că luni se vor descarca datele de pe computerul de bord și se va constitui o comisie de analiză tehnică a evenimentului.

Citește și Un pieton a fost lovit mortal de un autobuz STB. Şoferul, oprit în trafic după ce poliţiştii au văzut sânge pe roţi!

„În paralel se vor face verificări referitoare la respectarea regulamentului intern al STB SA și se vor lua măsurile ce se impun.

„Ambele vagoane rămân imobilizate până la efectuarea constatării. Societatea de Transport Bucuresti STB SA se va implica în reparația celor două tramvaie astfel încât perioada de imobilizare să fie cât mai scurtă, costurile urmând să fie recuperate de la persoanele vinovate”, transmite societatea de transport public a Capitalei.

Program STB și Metrorex de 1 Mai. Cum circulă autobuzele, tramvaiele, metroul de Ziua Internațională a Muncii

De 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii, majoritatea angajaților au liber de la muncă, astfel că programul multor instituții suferă modificări.

Reprezentanții STB și Metrorex au anunțat cum cum e programul pentru 1 mai 2023. Autobuzele, tramvaiele, troleibuzele, metrourile vor circula după un program special, ca într-o zi de weekend.

„De Ziua Internațională a Muncii, toate liniile de transport public ale STB vor funcționa conform programului unei zile de duminică”, a transmis STB.

Programul Metrorex de 1 Mai

Trenurile vor circula între orele 5:00 și 23:00 iar ultimele garnituri vor pleacă la ora 23:00 din stațiile de capăt ale magistralelor.

În intervalul 07:00 – 20:00, pe fiecare magistrală va fi suplimentat numărul de trenuri.

De pe Linia 1 Pantelimon – Eroilor – Gara de Nord – Dristor 2, trenurile vor pleca la intervale de 10 minute din stația Republica între orele 5 și 22, urmând să circule la intervale de 10 – 12 minute în intervalul 22 – 23:30.

Din stația Pantelimon, trenurile vor pleca spre stația Republica la intervale de 20 de minute pe parcursul întregii zile.

De pe Linia 2 Berceni – Pipera, trenurile vor pleca la intervale de 10 minute din stația Berceni între orele 5 și 22, urmând să circule la intervale de 10 – 12 minute în intervalul 22 – 23:30.