A murit ucigaşul celebrei jurnaliste ruse Anna Politkovskaia. Criminalul cecen a decedat în închisoare

Organizatorul asasinatului jurnalistei ruse Anna Politkovskaia a decedat în închisoare, unde ispăşea o pedeapsă pe viaţă, au anunţat avocata sa şi administraţia penitenciară.

16 iun. 2017, 11:23
A murit ucigaşul celebrei jurnaliste ruse Anna Politkovskaia. Criminalul cecen a decedat în închisoare

Lom-Ali Gaitukaiev, de origine cecenă, găsit vinovat de organizarea în octombrie 2006 a asasinării jurnalistei de investigaţii, a încetat din viaţă în urma unei maladii a ficatului, a declarat avocata sa Elena Harionovskaia.

”Avea o maladie gravă a ficatului, a fost tratat timp de doi ani, dar chiar şi medicii de la Moscova au spus că boala era incurabilă. A murit sâmbătă”, a declarat avocata, fără a preciza în ce închisoare s-a produs decesul. Informaţia a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a administraţiei penitenciare a Rusiei (FSIN), Inna Makedonskaia, potrivit Interfax.

Citeşte şi Jurnalist împuşcat mortal, în Rusia. Bărbatul avea 42 de ani

Lom-Ali Gaiukaiev era unchiul lui Rustam Mahmudov, care a fost găsit la rândul lui vinovat de împuşcarea Annei Politkovskaia, asasinată la intrarea în imobilul în care ea locuia. Mahmudov a primit tot închisoare pe viaţă şi în prezent îşi ispăşeşte pedeapsa.

Instanţa l-a mai condamnat la 20 de ani de detenţie pe un poliţist din Moscova, Serghei Hadjikurbanov, pentru participare la pregătirea asasinatului.  După mai bine de 10 ani de la asasinarea Annei Politkovskaia, comanditarii crimei încă nu au fost identificaţi de justiţia rusă.


loading...
Partenerii noștri