A murit un antrenor de legendă. A câştigat Cupa Campionilor Europeni, Cupa UEFA şi Cupa Cupelor

Udo Lattek, antrenor care a marcat istoria fotbalului german, cu performanţe remarcabile la Bayern Munchen şi Borussia Monchengladbach, dar şi în Spania, la FC Barcelona, a decedat miercuri, la vârsta de 80 de ani

04 feb. 2015, 18:16

Moartea lui Udo Lattek ne-a marcat profund„, a declarat, prin intermediul unui comunicat al lui Bayern Munchen, preşedintele grupării bavareze, Karl-Heinz Rummenigge. „Udo Lattek a fost unul dintre cei mai de succes antrenori de fotbal germani, precum şi una dintre personalităţile germane şi internaţionale timp de decenii„, se mai arată în comunicat.

Udo Lattek suferea de maladia Parkinson şi trăia într-un azil la Koln. În cariera sa a cucerit 15 titluri, între 1965 şi 2000, inclusiv un record de 8 titluri în Bundesliga, iar în 1974 a cucerit Cupa Campionilor europeni cu Bayern Munchen, în 1979 Cupa UEFA cu Borussia Moenchengladbach, iar în 1982 Cupa Cupelor cu Barcelona.

Citeşte şi Doliu mondial. A murit Alfredo Di Stefano, legendarul fotbalist al lui Real Madrid

Sub conducerea lui s-au aflat vedete precum Franz Beckenbauer, Sepp Maier şi Gerd Mueller, precum şi Diego Maradona, starul argentinian începându-şi cariera la FC Barcelona, cu Udo Lattek ca antrenor.