Doliu mondial. A murit Alfredo Di Stefano, legendarul fotbalist al lui Real Madrid

Alfredo Di Sfetano, jucătorul de legendă al lui Real Madrid, a murit luni după amiază, la vârsta de 88 de ani.

07 iul. 2014, 15:31
Doliu mondial. A murit Alfredo Di Stefano, legendarul fotbalist al lui Real Madrid

Alfredo Di Stefano, în vârstă de 88 de ani, a murit luni după-amiază. El a fost internat sâmbătă, în stare gravă, după ce a suferit un stop cardiac pe o stradă din capitala Spaniei.

Alfredo Di Stéfano, care a împlinit vineri 88 de ani, a făcut infarct la ieşirea dintr-un local aflat pe o stradă din apropierea arenei Santiago Bernabeu.

A primit îngrijiri pentru un stop cardiorespirator şi a fost transportat la spitalul Gregorio Maranon„, au anunţat surse medicale

Alfredo Di Stefano a suferit în 2005 un suferit un infarct de miocard, fiind supus apoi unei intervenţii de by-pass coronarian.

Născut la 4 iulie 1926 la Buenos Aires, Alfredo Di Stefano şi-a început cariera la echipa River Plate, iar apoi a făcut parte din „echipa de aur” a clubului Real Madrid, în perioada 1953-1963, când spaniolii au cucerit de cinci ori Cupa Campionilor Europeni. Câştigător al Balonului de Aur în 1957 şi 1959, Di Stefano a cucerit de opt ori campionatul Spaniei şi a fost de cinci ori cel mai bun marcator din Primera Division.

Alfredo Di Stefano a fost considerat a fi între primii zece cei mai talentați atacanți din istoria fotbalului, alături de Diego Maradona, George Best, Johan Cruijff sau Pele.

Alfredo di Stefano, cu mingea: