A murit un antrenor legendar al României! Anunţul federaţiei: S-a luptat până la final cu un cancer nemilos

A murit un antrenor legendar al României. Sportul românesc este în doliu după ce un fost sportiv a murit la 68 de ani. Vestea a fost făcută publică de Federația Română de Volei, într-un mesaj postat pe Facebook.

27 dec. 2022, 15:39
A murit un antrenor legendar al României! Anunţul federaţiei: S-a luptat până la final cu un cancer nemilos
A murit un antrenor legendar al României

A murit un antrenor legendar al României. Este vorba despre Florin Grapă, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori de volei, care s-a stins din viață în această dimineață, 27 decembrie.

A murit un antrenor legendar al României

Federația Română de Volei a anunțat că antrenorul a murit, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare. Florin Grapă se lupta de ceva timp cu o boală nemiloasă, mai exact, cancerul.

Reprezentații a transmis sincere condoleanțe familiei îndurerate, care îl va conduce pe ultimul drum sâmbătă aceasta, pe 31 decembrie.

Doliul în voleiul românesc. A încetat din viață domnul antrenor Florin Grapă. Federația Română de Volei anunță cu profund regret decesul domnului Florin Grapă, unul dintre antrenorii marcanți în ultimele decenii în voleiul feminin românesc”, se arată în mesajul transmis de Federația Română de Volei, pe Facebook.

Citeşte şi: Doliu în lumea fotbalului românesc! O legendă din Generația de Aur a încetat din viață

Cine a fost Florin Grapă

Profesor Universitar Doctor la Universitatea din Bacău, Florin Grapă a fost unul dintre cei mai valoroși antrenori din istoria voleiului românesc.

De numele său se leagă toate performanțele formației feminine Știința Bacău, pe care a preluat-o în 1988, când echipa era în liga secundă și pe care a condus-o și a iubit-o până la în ultimele clipe ale vieții. A promovat pe prima scenă cu această formație în 1989 și de atunci a transformat-o într-o forță și într-un reper al voleiului feminin românesc.

De-a lungul timpului, a câștigat cu această echipă mai multe titluri de campion național și Cupe ale României, a condus-o în fazele superioare ale tuturor cupelor europene, dar a și descoperit și lansat foarte multe nume mari ale voleiului feminin autohton, foarte multe jucătoare descoperite și formate de domnia sa ajungând să joace în echipa națională a României.

Între 1986 și 2000 a fost antrenorul selecționatelor de cadete și junioare ale României. Apoi, din 2001, a pregătit în mai multe rânduri lotul național de senioare, sub conducerea sa, naționala calificându-se de mai multe ori la Campionatele Europene.