A murit un antrenor legendar al României. Fusese internat cu coronavirus

Fostul antrenor al Resitei si al Politehnicii Timisoara, Octavian Foale, a murit din pricina mai multor afectiuni, dar si dupa ce fusese infectat cu noul coronavirus.

02 mai 2021, 23:25
A murit un antrenor legendar al României. Fusese internat cu coronavirus

A murit un antrenor legendar al României.  Octavian Foale, antrenor al echipei Politehnica Timișoara, pentru care a făcut chiar şi închisoare în timpul regimului comunist, a încetat din viață, anunță gruparea sportivă pe pagina sa de Facebook. Foale murit în prima zi de Paşte, la vârsta de 83 de ani, după ce a suferit un accident cerebral în urmă cu o lună și jumătate.

„In urma cu cateva momente am primit o veste teribila. Octavian Foale, tatal antrenorului nostru secund, Toni Foale, s-a stins din viata. Iti simtim durerea, Nea Toni, si suntem alaturi de tine. Dumnezeu sa il odihneasca in pace si sa ii aline sufletul!” au transmis reprezentantii Politehnica Timisoara.

A murit un antrenor legendar. Născut la 20 ianuarie 1938, la Reșita, Octavian Foale a jucat fotbal în prima divizie, la CSMS Iaşi.  Ulterior, s-a stabilit la Timișoara alături de familie, întrucât toţi cei trei fii ai săi erau deja jucători în orașul de pe Bega.

Potrivit unui material publicat pe aspolitehnica.upt.ro, în anul 1986, pe când era antrenor secund la Poli, Octavian Foale a fost condamnat la închisoare, în urma tentativei de „blat” la meciul FC Bihor – Poli, din primul eșalon, alb-violeții luptând pe atunci pentru salvarea de la retrogradare.

Tragedie în sport! Un luptător a murit după o lovitură la cap suferită în timpul unui meci
Octavian Foale a activat ca antrenor nu doar la Politehnica Timișoara, ci şi la alte grupări de ligă inferioară din zona Banatului. Pe Bega, înființase propria școală de fotbal, numită Luceafărul şi închisă între timp.

Fiii săi Emanuel şi Angelo Foale au jucat la Politehnica Timișoara iar cel mai mare dintre fii, Antonio, este în prezent antrenor la divizionara secundă ASU Politehnica Timișoara.

Părintele Ieromonah Daniil a murit chiar în timpul slujbei de Înviere