A murit un fost mare sportiv al Generației de Aur: „Mergi cu bine! Bătrâna Doamnă îți mulțumeşte pentru tot”

Iosif Lereter, primul fotbalist român cu 300 de meciuri pe prima scenă, s-a stins din viață, anunță UTA Arad. Fostul sportiv avea 90 de ani, fiind unul dintre cei mai apreciați jucători ai Generației de Aur.

27 ian. 2024, 22:25
A murit un fost mare sportiv al Generației de Aur: „Mergi cu bine! Bătrâna Doamnă îți mulțumeşte pentru tot”
A murit un fost mare sportiv al Generației de Aur: „Mergi cu bine! Bătrâna Doamnă îți mulțumeşte pentru tot”

Iosif Lereter a murit la vârsta de 90 de ani, iar vestea tristă a fost dată chiar de clubul de fotbal UTA Arad, unde a fost căpitan ani buni și alături de care a câștigat titluri importante.

Citește și: Doliu în sportul românesc! Anunțul clubului Dinamo: a murit la doar 56 de ani

A murit un fost mare sportiv al Generației de Aur

Încă o figură importantă a sportului românesc și-a luat adio de la cele lumești și a pășit în lumea celor drepți.

Ne luăm rămas-bun de la unul din marii Căpitani ai UTA-ei, unul dintre marii eroi dintr-o Generație de Aur a Bătrânei Doamne: azi-noapte s-a stins Iosif Lereter, lider al vestiarului roş-alb în anii ultimelor două titluri”, este început mesajul transmis de clubul sportiv.

„Loli”, așa cum îi spuneau colegii de echipă, s-a născut pe 23 iulie 1933, la Oțelu Roşu, unde a și început să joace fotbal, urmând să se afirme la Politehnica Timişoara, alături de care a câştigat și primul trofeu, Cupa României.

A venit la UTA pe când avea 36 de ani, vârstă la care erau greu să se gândească la mărire, dar el a fost uimitor aici! În jurul lui au clădit Coco Dumitrescu şi Ioan Reinhardt acea echipă formidabilă care, pe lângă cele două titluri, a făcut furori cu „Momentul Feyenoord” din 1970 sau cu „Primăvara Europeană” de doi ani mai târziu. A jucat un meci pentru naționala României, iar în 1971 a devenit primul fotbalist român cu 300 de meciuri pe prima scenă. Maestru Emerit al Sportului, a îmbrăcat tricoul Aradului până în 1972, când s-a retras în aplauzele întregului nostru stadion. A antrenat mai târziu Constructorul Timişoara şi UMT, a fost preşedinte la Poli, profesând în acelaşi timp ca inginer în oraşul de pe Bega. În 1991 s-a mutat în Germania. A revenit în dese rânduri la Arad, unde familia UTA l-a primit cu bucurie de fiecare dată. Mergi cu bine, Iosif Lereter! Bătrâna Doamnă îți mulțumeşte pentru tot ce i-ai oferit şi va privi mereu spre locul tău din Panteonul colorat în roşu şi alb”, a fost scris pe pagina de Facebook UTA Arad.

Citește și: Doliu în lumea medicală. Ne-a părăsit prematur un doctor cu mâini de aur: „Va rămâne pentru noi un înger”