Doliu în sportul românesc! Anunțul clubului Dinamo: a murit la doar 56 de ani

Este doliu în lumea sportului românesc, după ce unul dintre cei mai mari sportivi ai României s-a stins din viață. Bărbatul a trecut la cele veșnice la doar 56 de ani. A performat la clubul sportiv Dinamo, cel care a și făcut anunțul trist.

27 ian. 2024, 18:19
Doliu în sportul românesc! Anunțul clubului Dinamo: a murit la doar 56 de ani
Doliu în sportul românesc! Anunțul clubului Dinamo: a murit la doar 56 de ani

România este în doliu, după ce un sportiv de proporții a murit. Este vorba despre un fost jucător de rugby care a scris istorie în domeniul sportiv și a lăsat în urmă numai lacrimi și durere, mai ales că nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie.

Citește și: Adriana Bahmuțeanu, distrusă de durere. Vedeta este în doliu. ”Ce distanță mică e între naștere și moarte! Drum lin în lumină”

Doliu în sportul românesc: un mare sportiv a murit la 56 de ani

Este vorba despre celebrul Adrian Sălăgeanu, care a încetat din viaţă joi, la doar 56 de ani. Sportivul suferea de o boală foarte grea cu care se lupta de mai multă vreme, dar căreia nu i-a mai putut face față.

Anunțul trist a fost făcut vineri de către Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, pe pagina sa de Facebook. Clubul a ținut să amintească faptul că Sălăgean a câștigat șapte titluri naționale cât timp a jucat la echipa căreia i-a fost fidel întreaga viață.

Cu adâncă durere în suflet am aflat că fostul rugbist dinamovist Adrian Sălăgeanu a trecut la cele veşnice, la numai 56 de ani. Pilier de forţă, un ‘uriaş blând’, cum îl caracterizează Cristi Hîldan şi Ştefan Demci, Sălăgeanu a jucat la o singură echipă, Dinamo (de la juniori la seniori), cu care a câştigat şapte titluri naţionale”, se arată în comunicatul clubului sportiv.

Adrian Sălăgeanu, născut pe 1 iulie 1967, a fost o prezență remarcabilă în lumea rugby-ului românesc, contribuind cu pasiune și abilitate la echipa națională. În ziua de 14 octombrie 1995, a făcut o intrare memorabilă în rugby-ul internațional, debutând într-un meci deosebit împotriva Argentinei.

În 2002, Adrian Sălăgeanu și-a încheiat cariera sportivă,însă și-a îndreptat atenția către o altă formă de servire a comunității, devenind polițist.

Cristi Hîldan, fost coleg de rugby, are numai cuvinte de laudă la adresa lui Adrian Sălăgeanu. Pe lângă statura sa impresionantă, și caracterul său altruist l-a făcut să fie foarte îndrăgit și apreciat. Hîldan a mărturisit că sportivul a fost o persoană de o bunătate incontestabilă și că niciodată nu a creat neplăceri cuiva.

Pe cât era de imens fizic, pe atât era de generos la suflet. Nu cred că a supărat vreodată pe cineva” a declarat Hîldan, subliniind impactul pozitiv pe care l-a avut Adrian în comunitatea sa și remarcând calitățile sale umane de excepție.

Citește și: Doliu în lumea medicală. Ne-a părăsit prematur un doctor cu mâini de aur: „Va rămâne pentru noi un înger”