A murit un fotbalist de legendă! A câştigat Cupa Campionilor Europeni şi suferea de boala Parkinson

Ray Kennedy, fostul mijlocaș englez al lui Liverpool FC și Arsenal Londra, a decedat, marți, la vârsta de 70 de ani, din cauza bolii Parkinson.

01 dec. 2021, 11:54
A murit un fotbalist de legendă! A câştigat Cupa Campionilor Europeni şi suferea de boala Parkinson
Ray Kennedy

A murit un fotbalist de legendă! Ray Kennedy a câştigat de trei ori Cupa Campionilor Europeni alături de ”cormorani” în 1977, 1978 şi 1981, Cupa UEFA (1976) şi cinci titluri, pe lângă alte trofee.

A murit un fotbalist de legendă! A câştigat Cupa Campionilor Europeni şi suferea de boala Parkinson

A fost transferat în 1974 de la Arsenal, echipă la care a debutat în fotbalul profesionist (1968). Pentru ”tunari”, Ray Kennedy a contribuit la câştigarea eventului campionat-cupă din 1971, finala Cupei Angliei fiind câştigată atunci contra lui Liverpool. A trecut pe la Swansea City un sezon, iar mai apoi a cariera lui a început să o ia în jos. De la Swansea City a plecat la Hartlepool United, apoi la Pezoporikos și „și-a pus ghetele în cui” la Ashington. S-a retras din fotbal cu un an înainte de a fi diagnosticat cu Parkinson. Ray Kennedy este internaţional englez, cu 17 selecţii şi trei goluri, participant la CE 1980 din Italia. A fost diagnosticat cu boala Parkinson în 1984.

Maradona a fost îngropat fără inimă! Dezvăluire șocantă din Argentina: de ce s-a luat această decizie

„Majoritatea băieților tineri visează să devină fotbaliști. Ray nu numai că a trăit acel vis, dar s-a bucurat de un succes incredibil făcând acest lucru. Ray a trăit mult timp cu Parkinson. A vorbit sincer despre provocările cu care s-a confruntat, inclusiv despre unele dintre simptomele mai puțin cunoscute, cum ar fi halucinațiile. Mulți oameni cu această afecțiune simt nevoia să-și ascundă diagnosticul, dar Ray va fi o inspirație pentru mulți oameni să vorbească deschis despre propria lor viață suferind de Parkinson. Rolul pe care l-a jucat în creșterea gradului de conștientizare a afecțiunii, precum abilitățile sale de fotbal, nu vor fi uitate”, a spus Caroline Rassell, directorul asociației oamenilor bolnavi de Parkinson din UK.