A murit un fotbalist de legendă

O fostă mare legendă a lui Juventus a decedat după o luptă crâncenă cu o boală pe cât de ciudată, pe atât de fatală: scleroză laterală amiotrofică (SLA), tot mai des întâlnită la fotbaliști și foști fotbaliști.

RomaniaTV.net
19 ian. 2020, 06:17
A murit un fotbalist de legendă

Pietro Anastasi, campion european cu Italia în 1968, s-a stins la 71 de ani. Anastasi a cucerit 3 scudetto cu Juventus și a rămas în inimile suporterilor bianconeri ca fiind un mijlocaș veritabil.

„O icoană a unui fotbal care nu mai există. El a fost unul dintre acei jucători de care te îndrăgosteai din poveștile spuse de tatăl tău… Într-un final, probabil că era mai frumos așa. Drum bun, Pietro Anastasi”, a fost mesajul lui Claudio Marchisio, la aflarea veștii, conform Prosport.

Anastasi a jucat la clubul din Torino în perioada 1968-1976, după ce a fost cumpărat de la Varese.

Originar din Sicilia, Anastasi a jucat opt sezoane sub culorile „bianconero” (1966-1976), înscriind 130 de goluri în 303 meciuri înainte de a se transfera la Inter Milano, apoi la Ascoli şi Lugano unde şi-a încheiat cariera în 1982.

Anastasi a jucat de 25 de ori pentru echipa Italiei şi a înscris al doilea gol în finala Campionatului European câştigată cu 2-0 în faţa Iugoslaviei în 1968.