A murit un magician al sportului. I se spunea Prinţul Clovn

Meadowlark Lemon, fost component al echipei de baschet Harlem Globetrotters, a murit duminică, în locuinţa sa din Scottsdale (Arizona), la vârsta de 83 de ani.

RomaniaTV.net
28 dec. 2015, 08:10
A murit un magician al sportului. I se spunea Prinţul Clovn

Meadowlark Lemon a rămas în memoria iubitorilor de spectacol sportiv prin coşurile sale înscrise prin aruncări de la jumătatea terenului sau în timp ce se afla cu spatele la panou. Născut pe 25 aprilie 1932, în Carolina de Nord, Lemon li s-a alăturat celor de la Harlem Globetrotters la puţin timp după ce şi-a încheiat stagiul militar, în 1954.

În câţiva ani, Lemon a devenit principalul showman al celor de la Harlem Globetrotters, atrăgându-şi porecla de Prinţul Clovn. După mai bine de trei decenii petrecute pe terenurile de baschet, Meadowlark Lemon s-a retras în 1978, la vârsta de 46 de ani.

Meadowlark Lemon avea o înălţime de 2,03 metri, în 2003 a fost inclus în Hall of Fame, pentru contribuţia adusă la dezvoltarea baschetului, iar tricoul său cu numărul 36 a fost retras pe 5 ianuarie 2001, la aniversarea a 75 de ani de existenţă a Harlem Globetrotters.