A murit un mare actor: „A fost un adevărat gentleman şi un om incredibil”

Actorul Edward Herrmann, cunoscut pentru rolul lui Richard Gilmore din serialul "Fetele Gilmore", a murit miercuri. Actorul avea 71 de ani şi moartea lui a fost confirmată de managerul său, Robbie Kass. Herrmann a murit la New York, după o grea luptă cu cancerul la creier, conform time.com.

RomaniaTV.net
01 ian. 2015, 09:35

„Edward Herrmann, pe lângă faptul că a fost un actor cu multe realizări, a fost un adevărat gentleman şi un om incredibil. Va fi lipsit de toată lumea”, a declarat managerul său.

Herrmann, născut la Washington, în 1943, a jucat în numeroase filme şi seriale, printre care „The Great Gatsby” (1973), „Nixon” (1995) şi „Aviatorul” (2004). El a primit un premiu Emmy pentru rolul său din serialul „The Practice” şi a apărut recent în „Soţia perfectă”.

Herrmann a cucerit inimile tuturor cu rolul lui Richard Gilmore, tatăl lui Lorelai din „Fetele Gilmore”. Kelly Bishop, care a jucat rolul soţiei sale Emily în serial, a declarat că Lauren Graham (Lorelai Gilmore), Alexis Bledel (Rory Gilmore), şi Amy Sherman-Palladino (creatoarea serialului) i-au transmis dragostea lui actorului, iar Bishop şi-a luat adio de la el luni, ceea ce înseamnă că Herrmann ştia că va muri.