A murit un renumit medic al României. Decesul a fost provocat de înţepătura unei albine

Este doliu în lumea medicală după ce unul dintre cei mai renumiți doctori stomatologi din Iași a murit în urma înțepăturii unei albine.

09 iul. 2022, 12:41
A murit un renumit medic al României. Decesul a fost provocat de înţepătura unei albine
A murit un renumit medic al României

A murit un renumit medic al României. Vadim Sârbu, care a fost și fondatorul Clinicii Diadent, a decedat din cauza înțepăturii unei albine. În ciuda eforturilor medicilor de a-l salva, nu i s-a mai putut face nimic, scrie BZI.

FOTO. Doliu imens în presă! O jurnalistă foarte cunoscută a murit la doar 40 de ani. Care este cauza decesului

Colegii de breaslă au scris zeci de mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare. „Și a mai plecat unul dintre noi la Ceruri… Vadim Sârbu… Tânăr, plin de viață, o forță care dădea lumii trăire, cu aceeași intensitate cu care îți definea propriul destin. Mâini de aur pentru cei aflați în nevoie, o bucurie de Om pentru familie și pentru toți cei care l-am cunoscut. Te întrebi, câteodată, de ce? De ce atâta grabă în întâlnirea cu Marele Creator? Ce sens are Viața dacă Moartea ne așteaptă pe fiecare dintre noi, oricând și oriunde, uneori, chiar și în vârful de ac al unei creaturi minuscule în comparație cu Omul”, a transmis prof. univ. dr. Grigore Tinică.

Veste cumplită în lumea medicală! A murit un reputat medic neurochirurg, cu puțin timp înainte de ziua sa de naștere

O înțepătură de albină poate fi fatală oricui. Decesul survine în urma anafilaxiei, dezvoltată de unele persoane mai puțin rezistente. În cazul în care sunteți înțepați de o albină și simțiți dureri puternice, nu ezitați să consultați medicul. Dacă acul v-a rămas în piele, nu-l scoateți cu o pensetă, ci ștergeți zona afectată cu un tifon sau prin gratare atentă cu unghia sau cu un card de credit. Ulterior, locul înțepat se spală cu apă rece și săpun, după care se pot aplica comprese cu gheață, scrie Sfatul Medicului.