FOTO. Doliu imens în presă! O jurnalistă foarte cunoscută a murit la doar 40 de ani. Care este cauza decesului

Cunoscuta jurnalistă britanică Deborah James a murit, după ce timp de șase ani s-a luptat cu o formă agresivă de cancer. Vedeta cotidianului The Sun avea doar 40 de ani.

29 iun. 2022, 10:10
FOTO. Doliu imens în presă! O jurnalistă foarte cunoscută a murit la doar 40 de ani. Care este cauza decesului

Deborah James a murit, ieri, 28 iunie 2022, ucisă de un cancer intestinal despre care aflase prima dată în 2016. Din păcate, până la urmă, boala a învins-o pe cunoscuta jurnalistă.

Jurnalista Deborah James a murit, la 40 de ani, de cancer

Ziarista britanică de 40 de ani și-a dat ultima suflare în pace, se anunță pe contul ei oficial de Instagram. Familia i-a fost alături în ultimul moment. „Cu multă tristețe, anunțăm moartea lui Dame Deborah James, cea mai minunată soție, fiică, soră și mamă.”, se arată în mesajul public.

Gazdă a unui podcast difuzat de BBC, Deborah James a aflat că are cancer în 2016. Până în momentul decesului, ea și-a documentat experiența ca BowelBabe pe social media. Totodată, a creat Fundația BowelBabe, care strânge bani pentru studii clinice și cercetare în cazul cancerului.

Citește și: DOLIU în România. Un respectat doctor şi o îndrăgită profesoară au murit în aceeaşi zi

„Deborah a împărtășit experiența ei cu lumea pentru a aduce conștientizare, a sparge bariere, a scăpa de taboo-uri și a schimba conversația în ceea ce privește cancerul. Chiar și în cele mai grele momente, dârzenia ei de a strâge bani și a aduce conștientizare era inspirațional.”, se mai arată în anunț.

Postarea care îi anunță moartea se încheiat cu un citat al jurnalistei: „Găsește-ți o viață de care merită să te bucuri, asumă-ți riscuri, iubește profund, să nu ai regrete și întotdeauna să ai o speranță rebelă. Și, în final, verifică-ți rahatul – ți-ar putea salva viața”.

Moartea jurnalistei vine la o lună după ce a aceasta a anunțat că „îngrijirea ei activă s-a oprit” și era în ospiciu.

Acum 2 zile, o altă jurnalistă era găsită fără suflare

Pe 26 iunie, presa din România suferea o pierdere imensă. Gabriela Vlăsceanu, o jurnalistă care în ultimul timp a fost alături de refugiaţii ucraineni din Gara de Nord, a fost găsită moartă în casă.

Cea care a dat tragica veste a fost prietena ei care o cunoștea de 13 ani și care spunea despre Gabriela că încă de la începerea războiului ea a fost pe baricade intrând în comunitatea voluntarilor de la Gara de Nord.

În ultimul mesaj pe care Gabriela l-a transmis către prietenă, povestea că a slăbit zece kilograme și că este epuizată.

„Dana, sunt copii, plâng, mi-e milă de ei, ți se rupe inima. Nu pot să stau deoparte și să nu-i ajut.”, îi spunea Gabriela prietenei sale.

Ovidiu Zară a fost şocat de vestea tragică. „Aflu acum, de pe rețelele de socializare, de la Dana Mateescu, o știre care aproape mi-a provocat un preinfarct… Sincer! Gabriela Vlăsceanu, prietena mea și fostă colegă de presă nu mai este.

Citește și: Doliu în folclorul românesc. A murit şi al doilea dintre fraţii Petreuş

A fost găsită moartă în locuința ei, cu capul pe masă… Ne cunoșteam de vreo 30 ani. Am vorbit la telefon acum vreo 3 săptămâni… Mă sunase de când cu criza refugiaților din Ucraina.

Era mică de statură, ca mine, dar era un OM cu suflet imens! Poate nu mânca, dar din bănuții ei ajuta amărâții și animăluțele.

La Gala premiilor Clubului Roman de Presă, ediția a IV-a, din 2002, Gabi a fost premiată pentru activitatea ei jurnalistică, la secțiunea presă scrisa – știre de agenție.