A murit unul dintre capii Camorei, temutul mafiot „Cărbunarul”. Fără ştirea lui nimic nu mişca la poalele Vezuviului

Mario Fabbrocini, unul dintre capii mafiei italiene, liderul clanului cu acelaşi nume ce operează în regiunea Vezuviului, a murit la spitalul penitenciarului din Parma, la vârsta de 76 de ani. El ispăşea din anul 2005 o sentinţă de condamnare pe viaţă.

25 apr. 2019, 17:19
A murit unul dintre capii Camorei, temutul mafiot „Cărbunarul”. Fără ştirea lui nimic nu mişca la poalele Vezuviului

Mario Fabbrocini (foto medalion sus) era supranumit „şeful celor două lumi”, era considerat unul dintre fondatorii „Noii Familii” și unul dintre cei mai aprigi dușmani ai charismaticului mafiot Raffaele Cutolo, care conducea „Nuova Camorra Organizzata”. Se aflas în puşcărie din 14 august 2005 şi era condamnat pentru mai multe fapte, primind mai multe sentinţe, inclusiv una de închisoare pe viață, pentru dublă crimă, după ce i-a ucis pe Salvatore Batti și Roberto Cutolo (foto medalion jos), fiul boss-ului Raffaele Cutolo (foto mare). Fabbrocino era cunoscut în cercurile criminale sub porecla „O gravunaro” („Cărbunarul”). Crima a avut loc pe 19 decembrie 1990, într-un mic orăşel din provincia Varese.

Un alt mafiot, Carmine Alfieri, spunea despre el într-un interogaroriu din 1996: „Între mine și Fabbrocino nu a existat niciodată o adevărată alianță, ci o relație de respect reciproc și o neagresiune substanțială. Factorul care ne-a unit a fost ura pentru Raffaele Cutolo. Pe de altă parte, am fost întotdeauna convins că, dacă ar avea nevoie, nu va ezita să mă omoare„.

Fabbrocino a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea lui Roberto Cutolo grație declarațiilor făcute de criminalul Antonio Schettini, care a devenit colaborator al justiției și a fost acuzat de 37 de crime.

Clanului lui Fabbrocini, potrivit celor mai recente rapoarte semestriale ale Direcției de Investigații Anti-Mafia (DIA), continuă să-și mențină influența puternică în zona San Giuseppe Vesuviano, Ottaviano şi Somma Vesuviana.