A murit unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România. Era infectat cu COVID

Corneliu Idu, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Constanța, a murit în această dimineață. Afaceristul în vârstă de 70 de ani era confirmat cu coronavirus.

01 dec. 2020, 13:23
A murit unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România. Era infectat cu COVID

A murit unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România. Surse medicale au declarat că starea de sănătate a lui Corneliu Idu s-a agravat brusc, marţi dimineaţă, iar cadrele medicale nu au reuşit să îl salveze.

Citește și: Un bebeluș de șase săptămâni este infectat cu COVID. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire

Corneliu Idu i-a sprijinit la începutul carierei pe jucătorii de tenis constănţeni Simona Halep şi Horia Tecău. Afaceristul era și patronul arenelor de tenis IDU din stațiunea Mamaia, unde s-a pregătit și campioana Simona Halep, pe care a ajutat-o să câștige Roland Garros la junioare.

Corneliu Idu avea 70 de ani şi era printre cei mai bogaţi oameni de afaceri. Acesta deţinea firme de shipping, dar şi societăţi în domeniul activităţilor portuare. Corneliu Idu avea şi o bază de tenis în staţiunea Mamaia, unde s-au disputat mai multe competiţii interne şi internaţionale. De altfel, aceasta a găzduit în urmă cu trei ani şi meciul de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie.

Revista Forbes, care l-a inclus în Topul celor mai bogaţi români, scria că Idu este cunoscut în Constanţa ca „un om afaceri important din punct de vedere financiar“ care „îşi propusese să pună pe picioare cel mai mare terminal de gaz petrolier lichefiat (GPL) de la Marea Neagră“.  Averea acestuia este de aproximativ 130 de milioane de euro.

Citește și: ÎPS Teodosie, apel către Guvern. „Credincioşii nu vor accepta alte restricţii de Crăciun. Închiderea Bisericii le aduce tristeţe. Tristeţea este început de boală”

A murit unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România. Companiile aflate în portofoliu lui Corneliu Idu sunt, pe lângă Idu Shipping and Services SRL Constanţa, și Octogon Shipping and Services SRL Constanţa-acţionar unic, Octogon Gas and Logistics SRL Constanţa-acţionar unic, Coremar S.A. Constanta-acţionar, Boraz Holding AG. Zurich/Elvetia-acţionar unic, Comvex S.A.Constanţa-acţionar majoritar, Tenis Club Idu SRL Mamaia-acţionar unic.