ÎPS Teodosie, apel către Guvern. „Credincioşii nu vor accepta alte restricţii de Crăciun. Închiderea Bisericii le aduce tristeţe. Tristeţea este început de boală”

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a făcut un apel către Guvern să nu limiteze activităţile religioase din cauza pandemiei, spunând că credincioşii nu vor accepta alte restricţii de Crăciun.

01 dec. 2020, 10:27
ÎPS Teodosie, apel către Guvern. „Credincioşii nu vor accepta alte restricţii de Crăciun. Închiderea Bisericii le aduce tristeţe. Tristeţea este început de boală”

ÎPS Teodosie a vorbit despre condițiile în care s-a desfășurat pelerinajul de la Peștera Sf. Andrei și a amintit despre autonomia Bisericii față de stat.

„Închiderea Bisericii aduce tristețe, tristețea este început de boală. Omul care este vesel este și sănătos. Putem păstra regulile sanitare în Biserici. Ne-a fost încălcată autonomia față de stat, dreptul la religiozitate.

Fac un apel, nu cu revoltă, ci cu sinceritate și obiectivitate. Vorbesc în numele credincioșilor, eu nu caut binele meu, caut binele tuturor și binele tuturor este a ne manifestă înaintea lui Dumnezeu pentru că sufletul este mai important decât trupul. Îmbolnăvești sufletul, îmbolnăvești și trupul. Toată Evanghelia abundă în asemenea exemple”, a declarat ÎPS Teodosie, luni seară, la Antena 3.

Citeşte şi: Declarație șocantă făcută de ÎPS Teodosie: ”Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”

Arhiepiscopul Tomisului a afirmat că românii nu vor a accepta alte restricţii impuse şi de Crăciun.

„Nu vor accepta, pentru că închiderea Bisericii le aduce tristeţe. Tristeţea este început de boală. Omul care este vesel este şi sănătos şi noi putem să păstrăm aceste reguli sanitare în biserici, chiar dacă suntem puţini mai mulţi, dar nu suntem afară, să răcim. Si, trebuie să rămânem cu autonomia noastră. Biserica are automonie faţă de stat”, a spus IPS Teodosie, conform sursei citate.

Citeşte şi: ÎPS Teodosie, afirmaţie halucinantă cu privire la pelerinii care se infectează cu COVID: Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu


loading...