A murit unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri. Avea o avere de milliarde!

Investitorul miliardar Charlie Munger, cunoscut ca prieten și partener de afaceri al lui Warren Buffett, a încetat din viață la vârsta de 99 de ani. Compania de investiții Berkshire Hathaway, unde Charlie Munger a deținut poziția de vicepreședinte, a emis un comunicat de presă menționând că acesta a decedat "pașnic" într-un spital din California. Cauza exactă a decesului nu a fost specificată.

29 nov. 2023, 12:03
A murit unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri. Avea o avere de milliarde!
A murit unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri. Avea o avere de milliarde!

A murit unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri.  Născut la 1 ianuarie 1924, în Omaha, Nebraska, Charles Thomas Munger a avut o carieră remarcabilă. După ce a servit în armata americană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a urmat Facultatea de Drept de la Harvard, absolvind-o cu onoruri în 1948. Ulterior, s-a mutat în sudul Californiei, unde a practicat dreptul imobiliar, transmite CNN.

Warren Buffett a declarat într-un comunicat că Berkshire Hathaway nu ar fi atins statutul său actual fără contribuția lui Charlie Munger, evidențiind inspirația, înțelepciunea și participarea acestuia în construirea unei puteri de investiții. „Impactul său a depășit cu mult lumea investițiilor. Oamenii l-au descoperit, crezând că vor învăța despre modalități de a face bani, dar au obținut mult mai mult”, a declarat un alt investitor de calubru, Whitney Tilson.

Citeşte şi: S-a stins din viaţă un cunoscut om de afaceri. A îndulcit viața pentru sute de mii de români

Charlie Munger, cu o avere evaluată la 2,7 miliarde de dolari conform Forbes, a continuat să ofere perspective asupra piețelor globale cu doar câteva săptămâni înainte de decesul său. El a lăudat recent decizia lui Warren Buffett de a investi în Japonia, numind-o „o decizie de nerefuzat”.

Citeşte şi: Doliu uriaș în lumea filmului românesc! Actorul Ion Roxin a murit la vârsta de 85 de ani

Charlie Munger l-a întâlnit pe Warren Buffett în 1959, legându-se rapid o prietenie durabilă. A devenit oficial vicepreședinte al Berkshire Hathaway în 1978, jucând un rol crucial în dezvoltarea companiei. În ultimele decenii, a fost recunoscut ca mâna dreaptă isteață a lui Warren Buffett, oferind sfaturi directe pe teme de bursă și economie. La finalul vieții, a fost subiect de controverse datorită pozițiilor sale elogioase față de guvernul comunist al Chinei, în ciuda criticilor aduse acestuia pentru încălcarea drepturilor omului.