A murit unul dintre cei mai puternici oameni din Cuba. Generalul Lopez-Calleja era un apropiat al familiei Castro

E doliu în politica din Cuba. Generalul Luis Alberto Rodriguez Lopez-Calleja, unul dintre cei mai puternici membri ai nomenclaturii comuniste cubaneze, a murit în urma unui atac de cord, la vârsta de 62 de ani, relatează presa de stat.

01 iul. 2022, 20:21
A murit unul dintre cei mai puternici oameni din Cuba. Generalul Lopez-Calleja era un apropiat al familiei Castro

Considerat unul dintre cei mai puternici oameni din Cuba, generalul Lopez-Calleja a fost căsătorit cu Deborah, fiica fostului lider cubanez Raul Castro.

Generalul este un membru marcant al biroului politic al Partidului comunist din Cuba, aflat la putere. Granma, ziarul Partidului comunist cubanez, a scris despre moartea lui Luis Alberto Rodriguez Lopez-Calleja, în care a fost elogiat pentru „serviciul excelent adus patriei şi revoluţiei cubaneze”.

Citeşte şi: Val de infectări cu coronavirus în România. Adrian Marinescu: „Putem să discutăm despre un val 6”

Un apropiat al lui Raul Castro, generalul Lopez-Calleja a condus şi GAESA, un conglomerat de companii deţinute de Armată care gestionează mai multe sectoare ale economiei Cubei.

În 2020, preşedintele american Donald Trump l-a inclus pe Lopez-Calleja pe lista neagră, fiindu-i pus sechestru pe unele bunuri şi interzise orice tip de relaţii de afaceri cu cetăţeni sau companii din Statele Unite, precizează presa cubaneză, citată de 7news.com.au.

În prezent, Cuba este condusă din 2019 de preşedintele Miguel Díaz-Canel care l-a succedat în funcţie pe Raul Castro, fratele lui Fidel Castro.

Citeşte şi: OMS avertizează că numărul cazurilor de COVID-19 va creşte în vara asta: „Virusul nu dispare, încă ucide”