OMS avertizează că numărul cazurilor de COVID-19 va creşte în vara asta: „Virusul nu dispare, încă ucide”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că numărul cazurilor de coronavirus va creşte în această vara în Europa şi face apel la monitorizarea virusului.

30 iun. 2022, 21:21
OMS avertizează că numărul cazurilor de COVID-19 va creşte în vara asta: „Virusul nu dispare, încă ucide”
OMS avertizează că numărul cazurilor de COVID-19 va creşte în vara asta

OMS avertizează că numărul cazurilor de COVID-19 va creşte în vara asta. Avertismentul vine după ce în ultima lună s-a constatat o triplare a infectărilor zilnice.

OMS, avertisment privind numărul infectărilor cu coronavirus: „Virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii”

Citeşte şi Val de infectări cu coronavirus în România. Adrian Marinescu: „Putem să discutăm despre un val 6”

„Pe măsură ce ţările din Europa au ridicat măsurile sociale care erau în vigoare, virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii. Virusul nu dispare doar pentru că ţările încetează să-l monitorizeze. El continuă să contamineze, continuă să se modifice şi încă ucide”, a declarat Hans Kluge, director regional OMS pentru Europa, scrie agerpres.ro.

Potrivit datelor publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în această săptămână numărul de cazuri din aproximativ 50 de ţări din zona OMS Europa s-a apropiat de 500.000 pe zi, de la circa 150.000 pe zi la sfârşitul lunii mai.

După ce au fost înregistrate 4.000 până la 5.000 de decese pe zi mare parte din iarnă, numărul deceselor rămâne în prezent la un nivel scăzut de aproximativ 500, comparabil cu nivelul din vara 2020.

Reamintim că numărul infectărilor este în creştere în aproape toate ţările europene. Portugalia, Luxemburg, Franţa, Grecia, Cipru, Germania şi Austria au cea mai mare incidenţă.

„Sperăm că programele importante de vaccinare pe care majoritatea statelor membre le au în vigoare, dar şi infectările anterioare, vor însemna că vom evita cele mai grave consecinţe pe care le-am văzut mai devreme în pandemie. Cu toate acestea, recomandările noastre rămân în vigoare”, a spus Hans Kluge.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii îi îndeamnă pe oameni să continue să se autoizoleze dacă au simptome respiratorii, să verifice dacă vaccinările lor sunt la zi şi să poarte mască în locurile aglomerate.

„Trebuie să continuăm să urmărim virusul pentru că dacă nu facem acest lucru devenim din ce în ce mai orbi la modurile de transmitere şi la evoluţia (lui)”, a notat directorul OMS Europa.

Hans Kluge a solicitat, de asemenea, statelor membre să îşi mărească şi mai mult nivelul de vaccinare.

„Imunitatea ridicată a populaţiei şi alegerile făcute pentru a reduce riscul pentru persoanele vârstnice vor fi cheia pentru prevenirea unei mortalităţi suplimentare în această vară”, a directorul OMS.

Citeşte şi Alexandru Rafila liniștește românii cu frică de COVID: „Cifrele sunt mici, nu vedem un impact asupra spitalizărilor”. Ministerul Sănătății dispune de medicamente antivirale, în cazul unui „val 6″