A murit Vasile Popa, zis „Ţeavă”, cascadorul preferat al lui Sergiu Nicolaescu

Vasile Popa, zis "Țeavă", unul dintre cei mai premiați și longevivi cascadori din România, a murit. Artistul, care i-a fost alături regizorului Sergiu Nicolaescu în numeroase filme, urma să împlinească 74 de ani în 23 martie 2021.

08 mart. 2021, 12:43
A murit Vasile Popa, zis „Ţeavă”, cascadorul preferat al lui Sergiu Nicolaescu

A murit Vasile Popa, zis „Ţeavă”, cascadorul preferat al lui Sergiu Nicolaescu. „A fost un mare cascador, un bun profesionist şi un camarad de excepţie. Am făcut împreună «Mihai Viteazul», dar şi alte filme de excepţie realizate de Sergiu Nicolaescu şi nu numai. Vasile Popa a făcut şi roluri foarte bune, era distribuit frecvent de regizori. Din păcate, am rămas foarte puţini din acea echipă extraordinară. Sunt foarte trist, dacă nu era pandemia mă urcam în avion şi veneam imediat în ţară, însă profit de ocazie pentru a-i transmite un ultim omagiu”, a declarat Paul Misai, actor şi cascador stabilit de peste patru decenii în Franţa, pentru Adevărul.

A murit Vasile Popa, zis „Ţeavă”

„Țeavă”, după cum era cunoscut Vasile Popa, a fost unul dintre cei mai populari cascadori. Fost boxer la Dinamo, a devenit atras de cinema în anii ’60. „Înainte de „Mihai Viteazul” s-a făcut prima şcoală organizată de cascadori. S-a dat anunţ la ziar, iar preselecţiile se ţineau pe strada Batiştei. Intru acolo şi văd că erau în curte trei salvări, care cărau încontinuu pretendenţi. Trebuia să sari de la o fereastră, de la trei metri înălţime, dar în interior, într-o sală. Puseseră nişte saltele înguste pe jos. Şi te puneau să mimezi o moarte. Când am văzut ce-i acolo, am plecat, am zis că nu-i de mine. M-am oprit la barul „Dunărea” şi mi-am luat o vodcă. După care mi-am zis: Doar nu-s eu mai prost ca alţii?! Şi m-am întors. N-au trecut decât vreo trei minute şi m-au şi strigat. În comisie era Sergiu Nicolaescu, împreună cu antrenorul de la lotul naţional de scrimă, cel de la lotul naţional de călărie, plus alţii. Am făcut tot ce m-au pus ăia, dar nu ştiu cum de cădeam numai în cap. Dar nu mă dădeam bătut. La care Sergiu le-a zis ălora din comisie: „Daţi-i cea mai mare notă, că ăsta e rezistent!”. Aşa am ajuns eu cascador. Şi am rămas alături de Sergiu până la final”, spunea Vasile Popa.

Liderul rromilor „pletoși” a murit în timp ce făcea live pe Facebook. A fost lovit de roata unui TIR | VIDEO