Liderul rromilor „pletoși” a murit în timp ce făcea live pe Facebook. A fost lovit de roata unui TIR | VIDEO

Liderul rromilor "pletoși" a murit, vineri, în timp ce făcea live pe Facebook. Acesta se afla la o terasă de pe marginea drumului european E85, la Mărăşeşti, când a fost lovit de roata unui TIR, care s-a desprins în mers. Potrivit poliţiei, evenimentul s-ar fi produs în urma unei defecţiuni tehnice a autocamionului.

06 mart. 2021, 23:45
Liderul rromilor „pletoși” a murit în timp ce făcea live pe Facebook. A fost lovit de roata unui TIR | VIDEO
Liderul rromilor "pletoși" a murit

Liderul rromilor „pletoși” a murit. Marcel Codreanu, în vârstă de 62 de ani, a fost lovit de roata unui autocamion, acesta aflându-se pe marginea părţii carosabile.

Citeşte şi: INCREDIBIL! Clanurile din Murgeni s-au încăierat din nou, chiar sub nasul Poliţiei VIDEO

Vineri dimineaţă, în jurul orei 10,20, poliţiştii Serviciului Rutier Vrancea au intervenit la un accident rutier, pe Drumul Naţional 2 – E85, în localitatea Mărăşeşti. Conform primelor date, din cauza unei defecţiuni tehnice, una dintre roţile unui autocamion care rula pe E85 s-ar fi desprins şi ar fi lovit mortal un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Focşani, care se afla în imediata apropiere a părţii carosabile„, a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea.

În cauză, poliţia a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Liderul rromilor „pletoși” a murit

Marcel Codreanu era un lider al romilor tradiţionali din Vrancea, în jur de 1.000 de persoane, aşa numiţi pletoşi. Era presbiter în biserica penticostală şi judecător în staborul ţigănesc.

A fost şi vicepreşedinte la Partida Romilor Pro-Europa până în 2016. Ne pare rău pentru această întâmplare nefericită. A fost un om care a ţinut sub control situaţia romilor pletoşi, chiar şi pe timpul pandemiei, când i-a îndemnat să respecte regulile care au fost date.

Chiar şi când s-a întâmplat tragedia acesta era live pe Facebook, avea o discuţie cu membrii din comunitatea dânsului. Era tot timpul în mijlocul lor şi îi îndemna mereu pe aceştia să stea liniştiţi şi să urmeze calea domnului„, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa, Toader Constantin.