A murit Vladimir Jirinovski, extremistul rus apropiat lui Vladimir Putin. Era internat cu COVID din februarie

Politicianul rus de extremă dreaptă Vladimir Jirinovski, celebru pentru tiradele sale împotriva Occidentului, a murit la vârsta de 75 de ani. Anunţul decesului a fost făcut de președintele Dumei de Stat, Viacheslav Volodin.

06 apr. 2022, 14:10
A murit Vladimir Jirinovski, extremistul rus apropiat lui Vladimir Putin. Era internat cu COVID din februarie

A murit Vladimir Jirinovski. În vârstă de 75 de ani, Jirinovski, liderul Partidului Libera Democrat, a fost internat în spital la începutul acestui an după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Politicianul rus era celebru declarațiile sale scandaloase în care ameninţa cu lansarea de arme nucleare împotriva diferitelor țări, capturarea statului Alaska de la Statele Unite și extinderea frontierele Rusiei până la punctul în care soldații săi își puteau „spăla cizmele în apele calde ale Oceanului Indian”, conform agenţiei Reuters.

„Amploarea personalității sale este de așa natură încât fără el este dificil să ne imaginăm istoria dezvoltării sistemului politic al Rusiei moderne”, a declarat președintele parlamentului, Viaceslav Volodin, într-un omagiu.

Citeşte şi: Vladimir Jirinovski, politicianul care a prezis cu exactitate data când Rusia atacă Ucraina, în stare critică

A murit Vladimir Jirinovski, extremistul rus apropiat lui Vladimir Putin. A susţinut anexarea pensinulei Crimeea în 2014

Vladimir Jirinovski a condus Partidul Liberal Democrat al Rusiei, formaţiune care a devenit parte din așa-numita „opoziție sistemică” a președintelui Vladimir Putin.

Jirinovski l-a susținut în legătură cu anexarea Crimeei de la Ucraina în 2014. De asememea, extremistul rus Jirinovski s-a dovedit util Kremlinului în a susține opinii radicale pentru a testa reacția publicului.

La un moment dat, îi plăcea să se compare cu Donald Trump, declarând în 2016 că americanii ar trebui să voteze pentru Trump ca președinte sau riscă să fie târâți de rivala sa Hillary Clinton într-un nou război mondial cu „Hiroshimas și Nagasakis peste tot”.

Cariera sa a început în 1991, când a obținut un loc trei surprinzător la alegerile prezidențiale câștigate de Boris Elțin.

Citeşte şi: Detalii oficiale despre incidentul de la Ambasada Rusiei. Cum spune Parchetul de pe lângă Tribunalul București că s-a întâmplat totul