A nins în cinci zile cât în două luni. Viaţa printre nămeţi, imagini fantastice din cel mai nordic oraş al Rusiei

În timp ce majoritatea omenilor din Emisfera Nordică îşi pun veşnica întrebare a lunii decembrie dacă vor avea zăpadă de Sărbători, locuitorii din Norilsk s-au săturat să aibă un Crăciun alb.

02 dec. 2020, 12:08
A nins în cinci zile cât în două luni. Viaţa printre nămeţi, imagini fantastice din cel mai nordic oraş al Rusiei

Norilsk este cel mai nordic oraş al Rusiei, iar locuitorii de aici îşi duc o mare parte din viaţă printre nămeţi. Locuitorii de aici petrec 45 de zile numai în întuneric, cu temperaturi ce scad cu până la minus 33 de grade Celsius chiar şi în luna februarie.

Citeşte şi Prognoza de Sărbători. Cum va fi de Crăciun şi Revelion. Vom avea zăpadă?

Sezonul acesta a început în forţă, oraşul fiind acoperit de un strat de zăpadă a cărui mărime i-a surprins şi pe localnicii care abia se mai zăresc printre nămeţi, după cum arată imaginile publicate de Bored Panda. Practic, după cum transmit agenţiile de presă, a nins în cinci zile cât în două luni, iar efectele acestui fenomen se regăsesc în fotografiile și care sunt acum distribuite în toată lumea pe rețelele de socializare. În unele locuri, din cauza viscolului, stratul de zăpada a ajuns şi la 4 metri.

După ninsori, ar putea urmă un ger cumplit, spun meteorologii, cu temperaturi de până la -25 de grade Celsius. De altfel, în Norilsk temperaturile sunt atât de scăzute încât acum câțiva ani a nins și în luna iulie.

Norilsk este un oraș din Regiunea Krasnoiarsk, Federația Rusă, localizată între fluviul Enisei și Peninsula Taimîr. Are o populație de 175.301. A primit statutul de oraș în 1953. Este cel mai nordic oraș din Siberia și al doilea oraș ca mărime (după Murmansk) situat la nord de Cercul Polar. Norilsk, Yakutsk și Vorkuta sunt singurele orașe mari din zona de permafrost. MMC Norilsk Nickel, o companie minieră, este singurul angajator din regiune.