A nins în Deşertul Atacama, cel mai arid de pe Terra. Copiii au făcut oameni de zăpadă, imagini istorice VIDEO

În deșertul Atacama, considerat cel mai secetos loc de pe Pământ, a nins abundent, depunându-se un strat de 15 cm de zăpadă.

27 aug. 2021, 12:37
A nins în Deşertul Atacama, cel mai arid de pe Terra. Copiii au făcut oameni de zăpadă, imagini istorice VIDEO

În Deşertul Atacama, cea mai aridă regiune de pe Terra, ninge o dată la 4 ani. De obicei, în iunie și iulie, ceea ce face ca omătul din luna august să fie un eveniment rar, deşi este încă în emisfera sudică este iarnă.

Potrivit autorităților chiliene, mai multe zone din deșert sunt acoperite de zăpadă și au făcut un apel la prudență pentru cei care parcurg șoseaua B-170, între Paranal Observatory și Cuesta Paposo, la aproximativ 130 de kilometri de orașul Antofagasta. Zăpada a lovit miercuri şi orașul El Salvador, din Chile, la aproximativ 2.000 de metri deasupra nivelului mării, în centrul deșertului Atacama. „Pentru această perioadă a anului, sfârșitul lunii august, este relativ neobișnuit, deoarece zăpada este de obicei văzută aici în iunie și iulie”, a spus meteorologul Daniel Díaz, de la Centrul Meteorologic Regional de Nord, citat de postul german ZDF.

Citeşte şi Momentul apocaliptic în care o furtună de nisip spulberă un oraș din China. „Nu se mai vedea Soarele!” VIDEO

Desertul Atacama este cel mai arid loc din lume, media anuala de precipitatii fiind de sub 1 mm. La unele statii meteo nu s-a inregistrat nicun stop de ploaie de cand se fac masuratori, iar datele istorice arata ca intre 1570 si 1970 nu s-a inregistrat nicio ploaie torentiala in anumite zone.