A nins pentru prima dată în 50 de ani în Tasmania. Cum au reacţionat oamenii, unii vedeau pentru prima dată zăpada

În timp ce noi ne topim de căldură, în Tasmania a nins pentru prima dată după 50 de ani spre încântarea localnicilor. Unii dintre ei au văzut zăpada pentru prima dată în viață.

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 07:56

Pentru prima oară în 50 de ani, a nins în Tasmania. Ninsoarea este văzută ca un adevărat eveniment și a fost primită cu foarte mare entuziasm. Orașul Launceston a înregistrat, în această săptămână, cea mai importantă ninsoare de la începutul anilor 1970, potrivit huff.ro.

O localnică în vârstă de 26 de ani a declarat, pentru CNN, că este prima dată când vede zăpadă. Atât ea, cât și întreaga familie au stat treji toată noaptea, pentru că au fost prea încântați de eveniment ca să mai poată dormi.

„Am stat treji toată noaptea, prea încântați să dormim! N-a nins niciodată aici, în oraș, din câte știu eu… nu în viața mea, oricum.” , a declarat Kiani Chippendale.

„Copiii abia așteptau să iasă și să se joace în ea. O astfel de surpriză frumoasă pîntr-un an atât de greu pentru mulți.” a declarat un alt rezident, Stacey Baker, pentru CNN.

Tasmania este cel mai mic stat al Australiei, fiind localizat pe insula cu același nume din sudul Australiei.