A omorât un bătrân cu ATV-ul, pentru că i-a reproşat că face gălăgie

Răsturnare spectaculoasă de situaţie în cazul presupusului accident de marţea trecută, când un bătrân de 75 de ani, din Pătrăuţi, judeţul Suceava, a murit după ce a fost proiectat într-un gard de un ATV condus de un bărbat beat. Anchetatorii au stabilit că şoferul vinovat a dat intenţionat cu ATV-ul peste bătrân.

16 iul. 2013, 12:41
A omorât un bătrân cu ATV-ul, pentru că i-a reproşat că face gălăgie

Încadrarea juridică a faptei a fost schimbată de la vătămare corporală din culpă la omor calificat, iar duminică şoferul ATV-ului a fost arestat preventiv de Tribunalul Suceava, la cererea procurorului de caz, potrivit monitoruldesv.ro.

Conform anchetei preliminare a poliţiştilor rutieri, Constantin Măruneac, de 36 de ani, conducea un ATV neînmatriculat şi neînregistrat şi l-a acroşat pe Ioan Solonar, de 75 de ani, care se deplasa pe drumul comunal. În urma impactului, bătrânul a fost proiectat într-un gard, unde s-a lovit cu capul de o temelie din beton. Câteva ore mai târziu, bătrânul a decedat în spital.

„Conducătorul de pe ATV a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Surse judiciare din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au mărturisit că victima i-ar fi reproşat tânărului de pe ATV că face prea multă gălăgie cu vehiculul, cerându-i să se îndepărteze din zonă. Reproşurile bătrânului l-au scos din minţi pe şofer, care, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, l-a izbit pe bătrân cu ATV-ul.