A ornat salata de boeuf și a dus-o la masă de Revelion. Toți invitații au izbucnit în hohote de râs. Abia atunci și-a dat seama ce scrisese pe ea, din greșeală

Am petrecut cu toții Revelionul cum am știut mai bine. Unii acasă cu prietenii, alții la munte sau în străinătate. Oricare ar fi fost locul ales, un lucru e sigur: distracție și voie bună și mâncare au fost peste tot.

01 ian. 2022, 13:55
A ornat salata de boeuf și a dus-o la masă de Revelion. Toți invitații au izbucnit în hohote de râs. Abia atunci și-a dat seama ce scrisese pe ea, din greșeală

Un român, fără a intenționa să facă vreo glumă, a ajuns să stârnească hohote de râs în familia lui. A petrecut acasă, împreună cu prieteni și familie, pe care i-a servit, desigur cu tradiționala salată de boeuf, pește, friptură, sarmale, desert.

În momentul în care a ajuns cu salata de boeuf pe masă, și-a dat seama de greșeala făcută, iar toți cei prezenți nu s-au mai putut opri din râs. A decorat-o frumos, colorat, cu legume, dar a încurcat un singur lucru: anul pe care îl sărbătorea. În loc să scrie 2022, omul a scris 2023.

”La mulți ani 2023!” a scris românul pe salată.

Cum să faci salată de boeuf. Ingredientul secret pe care îl foloseşte Florin Dumitrescu

Și, acum că v-am făcut poftă cu salata de boeuf, vă dezvăluim care e ingredientul secret pe care îl folosește chef Florin Dumitrescu ca să îi iasă atât de bună.

Pentru prepararea salatei de boeuf, Florin Dumitrescu foloseşte următoarele ingrediente: patru ouă, 300 de grame de pulpă de vită,  300 de grame de cartofi, 150 de grame de morcovi, 80 de grame de mazăre fiartă, 80 de grame de gogoșari murați, 80 de grame de castraveți murați, 400 ml de ulei de floarea soarelui, două linguri de muștar şi o lămâie.

Mod de preparare salată de boeuf à la chef Florin Dumitrescu

Potrivit celebrului bucătar de la „Chefi la cuţite”, punem la fiert carnea şi legumele întregi. Între timp, pregătim maioneza din două ouă. După ce s-au fiert legumele şi carnea, le lăsăm să se răcească, apoi le tăiem cubuleţe mici.

Amestecăm toate ingredientele, apoi aşezăm salata pe un platou şi o decorăm.

Ca să ne iasă salata delicioasă, Florin Dumitrescu ne recomandă să acordăm o atenţie deosebită legumelor în momentul în care le amestecăm. Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, în care s-au pus mai apoi și murăturile scurse bine de zeamă.

De asemenea, este foarte important ca atât legumele, cât şi carnea, să fie reci în momentul în care se amestecă cu maioneza. În caz contrar, compoziţia se va înmuia şi riscăm să stricăm salata.