A patra doză de vaccin anti-Covid devine o realitate în UE. Grecia este prima ţară care i-a dat undă verde

Autoritățile sanitare din Grecia au dat undă verde administrării celei de-a patra doze a vaccinului anti-Covid, deocamdată doar pentru persoanele imunocompromise și cele care suferă de boli cronice grave.

13 ian. 2022, 10:34
A patra doză de vaccin anti-Covid devine o realitate în UE. Grecia este prima ţară care i-a dat undă verde

Comitetul Național de Vaccinare din Grecia a decis ca a patra doză a vaccinului anti-COVID să fie administrată între 3 și 6 luni de la a treia. Deocamdată, vaccinul va fi administrat pacienților cu boli hematologice și oncologice care urmează tratament, persoanele care primesc medicamente imunosupresoare, primitorii de transplant și pacienții cu boli reumatismale sau insuficiență renală.

Secretarul general la Ministerul Sănătății, Marios Themistocleous, a declarat pentru televiziunea locală că nu s-a discutat până acum despre extinderea celei de-a patra doze la restul populației, adăugând că speră că nu va fi nevoie de acest lucru.

Citeşte şi A patra doză de vaccin pentru COVID-19, sub semnul întrebării. Expert EMA: „Nu ar reprezenta o strategie durabilă pe termen lung”

Administrarea celei de-a patra doze este ceva pentru viitor, bazată pe schimbarea datelor epidemiologice și clinice”, a spus șefa comitetului de vaccinare, Maria Theodoridou, citată de Euractiv. Aceasta a adăugat că, pentru moment, prioritatea este vaccinarea populației cu toate cele trei doze.

Grecia urmează exemplul Israelului, prima țară care a aprobat vaccinarea cu a patra doză. Cu toate acestea, Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) și-a exprimat marți îndoielile cu privire la necesitatea unei a patra doze a vaccinului anti-COVID, având în vedere că în prezent „nu există date care să susțină această abordare”.

Citeşte şi Israel începe testele pentru a patra doză de vaccin. Acest supra-booster ar putea fi administrat din luna ianuarie

De asemenea, Danemarca va începe imunizarea cu a patra doză de vaccin anti-Covid pentru cetățenii vulnerabili. „Începem un nou capitol, am luat decizia să oferim a patra doză de vaccin anti-Covid celor mai vulnerabili cetățeni”, a spus ministrul sănătății danez.


loading...
Partenerii noștri