A patra zi de pelerinaj la Sfintele Moaşte. Cozile sunt lungi de peste 3 kilometri VIDEO

Mii de oameni sunt aşteptaţi şi sâmbătă pe Dealul Patriarhiei pentru a se închina la moaşte. Pe 27 octombrie este cea mai importantă zi a sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor. Până acum, în cele trei zile, peste 60.000 de pelerini s-au închinat la moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Cuviosului Dimitrie cel Nou şi Sfântului Ierarh Nectarie.

RomaniaTV.net
27 oct. 2012, 06:17
A patra zi de pelerinaj la Sfintele Moaşte. Cozile sunt lungi de peste 3 kilometri VIDEO

Mii de oameni şi-au petrecut şi noaptea de vineri spre sâmbătă sub cerul liber aşteptând să ajungă la raclele cu osemintele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Cuviosului Dimitrie cel Nou şi Sfântului Ierarh Nectarie. Unii oameni au stat la coadă chiar şi 18 ore pentru a ajunge să se închine la moaşte, cozile întinzându-se pe mai bine de 3 kilometri.

La Catedrala Patriarhală se află şi reprezentanţi ai Crucii Roşii, care le-au oferit credincioşilor ceai cald, pentru ca aceştia să facă faţă mai uşor temperaturilor reci de pe timpul nopţii. „În primele trei zile de pelerinaj au fost la corturile Crucii Roşii aproximativ 270 de persoane. Trebuie să menţionez că nu au fost cazuri medicale grave. Acestea au acuzat lipotimii, hipertensiune arterială şi în majoritatea cazurilor s-au datorat frigului, oboselii şi orelor multe pe care le-au aşteptat în rand„, a declarat pentru România TV un reprezentant al Crucii Roşii. Dealtfel, peste 1.500 de litri de ceai au fost distribuiţi de voluntarii de la Crucea Roşie. Pelerininii vor putea urca la racla Sfintelor Moaşte până marţi.

La ora 9.30 va începe Sfânta Liturghie, ea urmând să fie oficată de Patriarhul Daniel, împreună cu ierarhi ortodocşi din ţară, dar şi din străinătate. Credicioşii care doresc să se închine la sfintele moaşte o pot face până marţi, 30 octombrie, la ora 10.00