A patra zi de proteste. Minerii au blocat intrarea în Petroşani VIDEO

Proteste pentru a patra zi, în Valea Jiului. Peste 5.000 de mineri au blocat joi intrarea în Petroşani, pe DN 66, în zona Livezeni, coloana de manifestanţi fiind oprită de liderii de sindicat care au încercat să-i convingă să nu intre în Defileul Jiului, în faţa manifestanţilor fiind şi jandarmi.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 06:13
A patra zi de proteste. Minerii au blocat intrarea în Petroşani VIDEO

Ajunşi la ieşirea din Petroşani, pe DN 66, în zona Livezeni, la aproximativ 50 de metri la intrarea în Defileul Jiului, minerii au fost opriţi de liderii de sindicat.

Minerii, care au blocat intrarea în municipiul Petroşani, au insistat să intre în Defileul Jiului, însă echipaje de jandarmi au blocat drumul către Defileu.

Joi dimineaţă, în curtea CNH se adunaseră aproximativ 150 de mineri, însă, pe parcurs, la sediul companiei au venit şi alţi ortaci, de la toate cele şapte exploatări din Valea Jiului, astfel că numărul lor a ajuns la câteva mii.

Minerii au decis să continue protestele, nemulţumiţi de negocierile cu reprezentanţii ministerelor Economiei şi Finanţelor, soluţia oferită de guvernanţi fiind considerată una „amăgitoare”, care nu poate asigura continuarea activităţii miniere. După ce au protestat în curtea CNH, minerii au pornit într-un marş pe străzile din Petroşani, scandând împotriva Guvernului şi avertizând că şi-au pierdut răbdarea.

Minerii care se află în faţa coloanei au un carton pe care scrie ” Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”. Marşul minerilor este supraveghet de jandarmi.

Actualizarea sporului de periculozitate la nivelul salariului minim pe economie ar reprezenta o creştere salarială de 10 la sută.

Minerii de la cele şapte exploatări din Valea Jiului au declanşat protestele luni. Astfel, timp de trei zile ei au protestat în curtea Companiei Naţionale a Huilei şi au mărşăluit pe străzile din Petroşani. Miercuri, numărul protestatarilor a ajuns la aproximativ 5.000.