A pierdut lupta cu moartea. Paramedicul SMURD diagnosticat cu leucemie a murit din cauza complicaţiilor

Un paramedic SMURD din Dej, diagnosticat cu leucemie, a pierdut lupta cu moartea. Florin Benea avea 30 de ani şi a impresionat o ţară înteagă cu povestea lui. Pentru a putea beneficia de un transplant de măduvă, sute de oameni s-au mobilizat şi au strâns 150.000 de euro. În zadar însă, marţi a murit pe un pat de spital.

17 nov. 2015, 17:49

Plutonierul major Benea Florin, paramedic în cadrul echipajului SMURD de prim ajutor al Gărzii de Intervenție Gilău, a fost diagnosticat la sfărșitul anului trecut cu leucemie, pentru care a făcut o operație de transplant de măduvă osoasă anul acesta în Italia. Deși inițial demersul medical a avut rezultate bune, au apărut alte complicații, iar starea de sănătate s-a înrăutățit în ultima perioadă. A fost transferat pentru tratament la un spital din Târgu-Mureș, unde s-a stins luni 16 noiembrie 2015.

Dupa transplant, din cauza celulelor noi produse de corp, i-au fost atacate ficatul si intestinele, dar medicii de acolo au spus ca acest lucru se intamplă frecvent în cazul pacientilor care trec printr-un astfel de transplant.

Tratamentele și transplantul pentru Florin au costat peste 150.000 euro, iar banii au fost strânși cu ajutorul oamenilor mărinimoși care au dorit să îl sprijine pe Florin și familia lui în lupta care avea să o ducă.

Donatoare a fost chiar mama sa, care s-a supus unor riscuri însemnate, însă a încercat să facă tot ceea ce i-a stat în putință pentru a-l salva. Florin era căsătorit și era tatăl unui copil în vârstă de aproape patru ani.

„Am pierdut inca un coleg, un om care a salvat multe vieti, un luptator cu propriul destin, un prieten in adevaratul sens al cuvantului. Florin, vei ramane mereu in amintirea noastra, a celor care luptam zi de zi pentru ca semenii nostri sa fie salvati, a salvatorilor din ISU-SMURD Cluj. Dumnezeu sa te odihneasca in pace !”, colonel Ion Moldovan, inspector șef al ISU Cluj.