A pierdut toată averea! Lovitură teribilă pentru un milionar în euro

Cu o avere estimata la aproape 4 milioane de euro in urma cu putini ani, afaceristul iesean a ajuns intr-o postura greu de imaginat, potrivit Bună Ziua Iaşi.

RomaniaTV.net
14 mai 2014, 06:14
A pierdut toată averea! Lovitură teribilă pentru un milionar în euro

Acesta nu numai ca si-a pierdut proprietatile, dar a ajuns si cu datorii care pot parea de nerealizat pentru o persoana de rand. Fara mari regrete, afaceristul care s-a bagat in politica spera acum ca situatia va reveni la normal.

Omul de afaceri iesean Ionel Agrigoroaei a primit o lovitura dura care l-a costat intreaga avere. Toate proprietatile sale, terenuri, case si vile, au fost puse sub sechestru de banci, iar acum sunt scoase la vanzare bucata cu bucata. Practic, de la o avere de aproape 4 milioane de euro, acesta a ajuns cu datorii considerabile in doar 4 ani.

„Averea mea, in momentul de fata, este de minus 600.000 de euro, atat sunt creditele cu penalizari luate de la banci. In anul 2009, averea mea era de 4 – 5 milioane de euro. Asteptam sa vedem ce se intampla cu piata imobiliara”, spune omul de afaceri Ionel Agrigoroaei.

Ieseanul a intrat in politica, iar acum ocupa pozitia de senator. Problemele cu banii au inceput la scurt timp dupa ce omul de afaceri a facut mai multe imprumuturi de la banci, bani cu care a cumparat terenuri.

Ultima proprietate a acestuia, vila din Razboieni, a fost scoasa la licitatie, insa cumparatorii nu s-au inghesuit cu ofertele. Doua terenuri detinute de afaceristul iesean, in suprafata totala de peste 3,6 hectare, au fost primele puse la bataie de executorul judecatoresc.

In tinerete, majoritatea afacerilor lui Agrigoroaei au fost in domeniul confectiilor. Anul 1990 l-a gasit la carma unui atelier din Razboieni. Asa a aparut Agri Company, firma de textile, care a avut 70 de angajati. Anul 1991 a consemnat un profit brut de 150.000 de dolari. Enorm pentru acea perioada. Agrigoroaei si-a cumparat un apartament in centru. Dupa numai un an, a pierdut totul si s-a intors la Razboieni. In 1997, noua firma a afaceristului era destul de prospera. Actualul senator a tras invatamintele necesare din primul faliment.

Conform celor declarate de Agrigoroaei, cel de-al doilea faliment s-a datorat unor contracte pe care le-a avut cu oameni de afaceri din China. Acestia i-au furat clientii pe care i-au momit cu produse ieftine. Pentru a plati datoriile, a vandut masinile, apoi terenurile, apoi casa. In 1999 era din nou falit. La inceputul anului 2008, AYA Sports detinea contracte cu marile retele de hipermarketuri. Afaceristul a investit in imobiliare si a pierdut. Afacerea cu textile a cunoscut un declin puternic odata cu venirea crizei economice, iar Ionel Agrigoroaei s-a vazut pus in fata celui de-al treilea faliment. A intrat in politica si spera sa se redreseze.