A pierdut totul, dar inima ei continuă să bată. Povestea tristă a pensionarei rămase singură pe lume, care se chinuie să trăiască în frig

Viața pentru pensionarii români a început să fie din ce în ce mai grea. Majoritatea abia reușesc să strângă bani pentru medicamente, facturi și mâncare. Se descurcă foarte greu și nu-i ajută nimeni. Mulți dintre ei au fost uitați și abandonați și îi mai fac să zâmbească doar amintirile din tinerețe.

28 ian. 2023, 17:22

Auzim tot mai des de astfel de povești triste. E și cazul unei bătrâne din Constanța care, recent, a sunat la 112 să anunțe că moare de frig și singurătate în propria locuință.

Bătrâna are 83 de ani și a muncit o viață întreagă. Cu toate acestea, acum e în situația în care nu reușește nici măcar să-și asigure căldura în casă. Singura șansă ar fi un calorifer electric, însă îi e teamă că nu va putea achita factura. E singură pe lume, nu e nimeni care să o ajute, iar viața ei e departe de ce și-a imaginat. Fiul, fratele, sora și soțul i-au murit. A pierdut tot ce iubea, dar inima ei a continuat să bată.

Citește și Drama unei pensionare, banii de pensie nu-i ajung nici măcar pentru mâncare. „Mănânc 7 zile dintr-o ciorbă. A doua zi mai adaug o cană de apă ca să nu se altereze”

Pensionara le-a spus, în urmă cu câteva zile, polițiștilor că nu mai poate rezista din cauza frigului. Apelul a fost redirecționat către Poliția Locală Constanța. Norocul femeii a fost că cel care a primit misiunea de a merge la casă ei a fost polițistul local Gabriel Enache, o persoană cunoscută în Constanța pentru numeroasele acte de caritate pe care le-a făcut și le face.

Polițiștii i-au încărcat butelia și i-au cumpărat de mâncare din banii lor. Gabriel Enache, polițist, a spus că a convins câțiva colegi ca împreună să pună mâna de la mâna și să-i plătească femeii facturile de curent până la vară. Mai mult, firma care asigură hrana pacienților la spitalul județean îi va oferi o masa în fiecare zi la domiciliul acesteia.

Citește și Gestul impresionant al patronului unui supermarket, după ce a prins-o pe o pensionară că furase o pâine și un parizer: „Nu vreau niciun merit pentru ceea ce am făcut”

„Este greu de înțeles și acceptat…dar se întâmplă în zilele noastre și în țară noastră !!! Această măită a sunat la 112 că moare de frig și singurătate in casă….nu mai are pe nimeni….i-a murit băiatul, soțul, fratele și sora…singură pe lume la 83 de ani !!! Sunt împreună cu colegii aproape in fiecare zi lângă acest SUFLET lăsat pe pământ de bunul Dumnezeu !!!”, a transmis polițistul Gabriel Enache pe pagina sa de Facebook.