A plecat de la şcoală ca „domnul profesor” şi se întoarce ca „domnişoara profesoară”

Profesorul Nathan Upton de la şcoala religioasă a Bisericii Angliei,  Sfânta Maria Magdalena, din Accrington, a părăsit temporar postul pe care îl deţinea în această instituţie de învăţământ, pentru a se transforma în femeie, anul viitor.

RomaniaTV.net
20 dec. 2012, 13:05

La început când a aflat, personalul didactic a fost şocat, însă după ce Nathan Upton le-a explicat mai multe, colegii lui l-au înţeles şi l-au asigurat că are toată susţinerea lor.

Pe părinţii săi nu i-a informat direct, ci pe ocolite, printr-o scrisoare din partea şcolii, în care erau anunţaţi că s-au făcut „schimbări de personal” şi că fiul lor fusese trimis să ocupe „un post de profesor în Spania”, dezvăluie Daily Mail.

Abia în al şaselea paragraf al scrisorii a venit „bomba”: „Domnul Upton a făcut recent o schimbare majoră în viaţa sa şi se pregăteşte să îşi trăiască o viaţă de femeie. După vacanţa de Crăciun, el va reveni la şcoală în persoana Domnişoarei Meadows”, se preciza în scrisoarea care se încheia cu mesajul că şcoala „se mândreşte cu angajamentul său privind respectarea egalităţii şi diversităţii atât în rândul personalului, cât şi în cel al elevilor.”

Şi elevii şcolii, care abia îl aşteaptau pe îndrăgitul lor profesor au fost informaţi despre schimbarea pe care a suferit-o, dar abia miercuri, înainte de vacanţa de Crăciun, ca să nu aibă vreun şoc atunci când îl vor revedea în noua ipostază, după operaţia de schimbare de sex. Cei mai mulţi dintre ei au înţeles despre ce este vorba, dar unii dintre părinţi s-au plâns că nu ştiu cum să le explice copiilor lor cum un bărbat ar putea deveni femeie.

Nathan Upton, în vârstă de 32 de ani, va reveni la şcoala sa imediat după sărbătorile de iarnă, ca domnişoara Lucy Meadows. El este sau, mai precis, a fost tatăl unui copil şi a avut o soţie, Ruth Smith, cu care s-a căsătorit în 2009, dar de care a divorţat după ce a luat decizia de se transforma în femeie.