A plecat în vacanţă cu capul întreg şi s-a întors cu un sfert din el în bagaj

Un turist britanic care şi-a petrecut vacanţa în Thailanda a supravieţuit în mod miraculos unei căzături de la o înălţime de aproximativ 7 metri. În schimb, din cauza traumatismelor suferite în urma căzăturii, medicii au fost nevoiţi să îi scoată un sfert din craniu.

RomaniaTV.net
30 ian. 2013, 19:34
A plecat în vacanţă cu capul întreg şi s-a întors cu un sfert din el în bagaj

Lee Charie, un britanic de 32 de ani, a căzut de la balcon, din hotelul în care fusese cazat în vacanţă, când a mers în Insula Koh Tao din Thailanda, anul trecut, în decembrie.

Personalul hotelului l-a găsit pe Lee întins pe jos, fără cunoştinţă şi l-a transportat de urgenţă la o clinică locală, de unde a fost transferat apoi la un spital din insula învecinată, Koh Samui, scrie Daily Mail.

Timp de două zile nu a dat niciun semn de viaţă. Medicii au reuşit să îl resusciteze, dar au fost nevoiţi să îi scoată un sfert din craniu din cauza leziunilor, pentru a crea un spaţiu mai „liber” creierului său şi a-i da astfel posibilitatea să se recupereze.

După două săptămâni, a fost trimis înapoi în Marea Britanie, medicii punându-i în bagaje şi bucata de cap pe care i-o extirpaseră, aceasta fiind ambalată într-o cutie specială, sterilă. Un medic thailandez l-a însoţit în timpul zborului, pentru a avea grijă de el.

După acest accident produs în împrejurări de care bărbatul nu îşi mai aminteşte – nu ştie dacă a căzut pur şi simplu sau a fost împins de cineva de pe balcon – el a fost nevoit să înveţe din nou să meargă.

Peste două luni, urmează să i se reconstituie craniul extirpat. Craniul extirpat va servi ca mulaj pentru placa de titaniu ce îi va înlocui bucata de craniu distrusă prin cădere.